International

Românii şi sărbătoarea naţională. Cum au petrecut în Italia.

Se vorbeşte de circa 2 milioane de români stabiliţi în Italia, poate că mai mulţi sau mai puţini, cifra reală nu va fi cunoscută niciodată, însă petrecerile românilor nu fac nici cât a 100 de milioane de italieni.

De câte ori nu am auzit spunându-se că românii petrec cel mai frumos în sărbători? Românii ştiu să transforme meleagurile străine în ceea ce au lăsat acasă, prin port, tradiţii şi vorba dulce românească.

Asta s-a întâmplat şi în Italia, în Pistoia, acolo unde circa 360 de români stabiliţi în zonă au petrecut româneşte de ziua naţională. Nu doar că au petrecut ci chiar s-au preocupat de cazurile în care sunt parteneri şi au strâns bănuţi pentru cei care nu speră să aibă zâmbetul pe buze de Crăciun.

Aici ne referim la campania „Moş Crăciun pentru 200 de copii” în colaborare cu această asociaţie, „Evrika” din Pistoia, comunitate ce împreună cu prietenii Asociaţiei „Vreau să ajut Bacău” vor să-l ducă pe Moş Crăciun cu tot cu cadouri la copiii din comuna Pânceşti, judeţul Bacău. Astfel românii din Pistoia au colectat suma de 300 de euro, sumă ce va fi folosită pentru „moşul” ce va merge în Pânceşti.