Pareri

Medicii buni ne părăsesc ţara. Şi ceilalţi sunt proştii care rămân?

N-am înţeles niciodată asta cu „medicii buni” care ne părăsesc ţara. Ce-i aia „medic bun”?. Cel care-mi poate explica, sigur are exemple de medici proşti care rămân în ţară. Poate ne dă şi vreun nume. N-am înţeles niciodată cum e aia cu „profesori buni” ce aleg să profeseze în UE. Profesorii sunt de mai multe categorii? Nu cumva, în cazul ăsta, bunii români părăsesc ţara şi proştii rămân aici? Tot în cazul ăsta, cel care ne vorbeşte despre cele două categorii, se încadrează la „ăia mai proşti”?

Dacă un medic nu-i bun, nu doar că nu părăseşte ţara dar mi se pare riscant să profeseze. N-ar avea ce căuta într-unul din spitalele româneşti şi aşa pline de microbi. Medicul care nu-i bun, sigur nu-i medic şi trebuie să facă altceva în viaţă. Profesorul bun pleacă în universităţile din întreaga lume? Serios? Şi ăştia care ne învaţă copiii sunt …cum? Nu ştiu cum au calculat ăştia unitatea de măsură a celor buni sau tembeli din sitemul medical, dar undeva e o chestie ciudată.

Cei care judecaţi „medicii buni” ce părăsesc tara, mergeţi cumva să vă trataţi în spitalele româneşti sau sunteţi ăia care vă faceţi antigripal în Viena? Medicii ne pleacă, asta-i clar şi încă se întâmplă la un nivel destul de grav pentru noi, dar de plecat, pleacă toţi. Şi ăia buni şi ăia (ne)buni. Pleacă pentru un salariu decent şi pentru condiţii decente, lăsând în urma minciunile Veoricăi pesediste ce menţiona că medicii străini aleg România. Fals!

One thought on “Medicii buni ne părăsesc ţara. Şi ceilalţi sunt proştii care rămân?

  1. Da, nu o sa va placa insa cei ce parasesc tara si se adapteaza altundeva, de la medicii la ingrijitori de batrani sint ‘mai buni’ decit restul. Ca morala, atitudine, adaptabilitate si chiar profesional

Comments are closed.