Pareri

Fără baroni, cu baroni. Iniţiativă suicid pentru USR.

Prietenii mă ştiu simpatizant USR şi nu greşesc cu nimic. Sunt nişte oameni de nota 10 în USR Bacău şi alţii pe care nu-i înţeleg, dar asta nu-i treaba mea. Treaba mea e să încerc a critica, după cum mereu strig în gura mare, orice mi se pare anapoda în urbea noastră.

În vară, mare bătaie de tobe, surle şi trâmbiţe. „Fără baroni în Bacău” se lansa la apă şi se anunţa ca fiind o iniţiativă ce va rupe mai tare ca #fărăpenali. Încrezător, am semnat printre primii şi am crezut că lucrurile vor evolua cu fumigene. A trecut ceva vreme şi nu mai văd nimic, în afara banerului încă prezent la intrarea în sediul USR Bacău.

Mă gândesc că iniţiativa a fost gândită din perspectiva campaniei pentru prezidenţiale şi trebuia să aducă ceva procente pentru Barna, în contextul în care USR-ul era văzut că salvator. Ne salvează de penali, de baroni şi de cine ştie ce mai urmează.

Semnăturile pentru #fărăbaroni cică se strâng timp de 6 luni, ceea ce, în viziunea lor, e timpul îndeajuns cât să realizeze ce-şi propun. Baronii îşi fac de cap prin zonă şi iniţiativa e prin sertarele birourilor din George Bacovia. E momentul în care mă simt îndreptăţit să critic ceva ce nu e bine făcut de băieţii de la USR Bacău, pe care dealtfel îi respect şi îi aştept să ducă la bun sfârşit tot ce-şi propun, altfel….nasol.

Dacă n-au înţeles useriştii că fiecare pas le este monitorizat şi urmărit cu mare interes, în momentul în care la alegerile pentru europarlamentare au cam rupt în municipiu, s-au înşelat amarnic. Dacă vom avea încă baroni la conducerea judeţului în iunie 2020, iar nasol.

Până la episodul următor, #fărăbaroni e un fâs. Sau mai bine zis, a fost din faşă.