Local

Se măreşte sau nu taxa de salubritate? Două tabere, două răspusuri.

Tabăra pesedistă încearcă să explice pe la colţurile Centrului de Afaceri că Necula măreşte taxa de salubritate prin hotărârea pe care o vrea acceptată în maratonul şedinţelor zilnice de săptămâna asta. Cică ăsta ar fi motivul consilierilor pentru care se încăpăţânează să participe la vot.

Primarul Cosmin Necula a explicat în această seară, din nou, pe facebook, faptul că taxa de salubritate nu se va mări nicidecum. Investiţiile financiare necesare pentru a se efectua o colectare selectivă normală şi impusă de UE se vor face de la bugetul local, din banii tuturor însă nu prin mărirea taxei efectiv.

„Vreau să se înțeleagă foarte clar următoarele aspecte și să risipim știrile false vehiculate:

CETĂȚENII NU VOR PLĂTI NIMIC ÎN PLUS la taxa pentru colectarea gunoiului!

LEGEA NE OBLIGĂ SĂ COLECTĂM SELECTIV iar asta înseamnă în mod evident 

INVESTIȚII. Investiții suportate de municipalitate din banii noștri ai tuturor, dar NU prin măriri aplicate la tarifului individual suportat de cetățeni.

INVESTIȚIILE care ne vor permite să facem colectarea selectivă, ca un serviciu eficient, la standardele impuse de UE înseamnă:

  • înlocuirea tuturor ghenelor de gunoi cu baterii supraterane speciale pentru colectare selectivă (peste 300 de puncte de colectare nu sunt încă înlocuite)
  •  achiziția mai multor mașini de gunoi pentru colectare și compactare
  • refacerea și modernizarea platformelor de gunoi
  • introducerea colectării selective pentru locuințele individuale (case).

Pe de altă parte colectarea selectivă înseamnă mai multe drumuri cu autospecialele pentru că fiecare categorie de deșeu va fi transportată separat, cu mașină dedicată.”