Pareri

Benea şi-a luat mâna de pe biciclista căreia îi croia drum pe asfaltul Centurii. A demisionat!

Uite că am ajuns să citesc cu drag despre Dăncilă. Că a greşit, că a dus partidul spre dezastru, că a fost slabă şi proştii au crezut în ea, că n-o mai vor….

În şedinţa CEx din această seară, trombonii ce o asaltau cu ode pe Dăncilă, au început să arunce cu „pietre” în ea. Demisiile curg în serie şi printre ele, mare surpriză, tăticul Benea. Ăsta de la noi ce călărea bicicleta împreună cu aceeaşi Dăncilă hulită acum. Au aclamat liderul şi s-au ascuns sub fusta ei în speranţa că vor apuca un os bun dacă va câştiga preşedenţia. Tot ei zic că au greşit în masă şi că ştiau că n-avea nici o şansă pentru Cotroceni.

Ce ciudat. Sau poate că nu, poate că întradevar, politica e o curvă şi acum înţelegem mai bine asta. 8 vicepreşedinţi PSD şi-au dat demisia în această seară şi sigur vor urma şi alţii. Se ascute securea războiului intern din partidul aflat în derivă şi e posibil ca el să se distrugă mai mult din interior decât au reuşit alţii din exterior.

Olguţa Vasilescu urlă în gura mare că vrea demisia lui Dăncilă. Dacă scriam asta acum 3 luni, nu-mi spuneaţi că am luat-o razna? Benea l-a dat afară din PSD pe Necula tocmai pentru că a cerut demisia Veoricăi şi acum ce face? Demisionează şi se poziţionează în cealaltă tabără? Clar. Asta cu Dăncilă nu mai e câştigătoare.

Carmen Dan și Dragoș Benea, Paul Stănescu și Gabriel Mutu, Marian Oprișan, Olguța Vasilescu, Gabriel Zetea și Roxana Mînzatu sunt cei 8 demisionari PSD din totalul de 16 vicepreşedinţi.

Aşadar, e aproape clar că Dăncilă îşi încheie cariera strălucitoare de la cârma PSD într-o manieră pe care nu şi-o imagină.

Implozie în PSD şi mâine urmează o zi importantă. Aş vrea să-l întreb pe Benea dacă e împotriva aceleeasi Dăncilă de acum câteva săptămâni. Sau o fi alta? Adică nu împotriva biciclistei de Centură căreia îi croia drum pe asfaltul fierbinte?