Advertorial

ANA cu iubire. Paradoxul normalitaţii pentru mămici şi tătici.

Ştiţi, era o vreme când bunicii ne explicau cum şi-au crescut nepoţii cu cheia la gât, cum le intrau “pe mână” de la câteva luni pentru ca mămicile proletare să poată merge la muncă şi să marească planul pentru viitorul “cincinal”. De câte ori nu aţi auzit expresia “lasă că i-am dat mămăligă cu brânză de la 4 luni şi n-a murit, uite ce mari i-am făcut”?

Pe vremuri nu exista o educaţie pentru viitoarele mămici şi nici nu simţeam parcă nevoia de aşa ceva, îi alăptam după cum ne învăţau bunicile grijulii şi le aplicam tratamente medicamentoase de la primul strănut. Nu calcula nimeni valorile caloriilor din alimentaţia celor mici şi nici nu tratam cu mare interes starea delicată a unei lehuze .

În timp ce în ţările civilizate, educaţia de gen făcea parte din normalitate şi din viaţa unui cuplu, aşteptam cu nerăbdare să apară oameni pregătiţi în acest sens şi pe meleagurile noastre.

Astăzi am întâlnit-o (din nou) pe Ana Groza. Anuţa, aşa cum mi-am permis să o alint adeseori, e o fiinţă minunată, una care îşi iubeşte semenii aşa cum n-o facem mulţi dintre noi. Îmi povestea despre nevoile ei de după naşterea băieţelului şi anume, un om pregătit să-i explice regulile de bază şi totodată normale ale etapelor din viaţa unei mame ce a dat naştere unui prunc ce trebuia alăptat normal şi îngrijit ca atare. Se întreba dacă e normal să strănute, dacă e normal să plângă sau să doarmă atât de mult. Nepriceperea i-a dat bătăi de cap şi s-a ambiţionat ca pe viitor, să le facă mai uşoară viaţa mamelor şi a nou-născuţilor.

Din ambiţie, a urmat cursuri de profil şi de perfecţionare ce a făcut-o să fie unică în judeţul Bacău (cel puţin). De ce unică? Pentru că e persoana cea mai pregătită pentru sfaturile necesare mămicilor şi tăticilor ce au în familie un nou membru. Cu acte la purtător.

Am băut o cafea şi n-am realizat când a trecut o oră, fascinat fiind de ceea ce îmi explica. Mi-a vorbit de nutriţie şi recunosc că n-am înţeles mulţi termeni folosiţi de ea. Dacă aş fi înţeles toţi termenii, n-ar mai fi fost unică. Se grăbea să meargă la o mămică ce părea că are probleme cu cel mic şi îmi explica faptul că suportul emoţional primează în orice intervenţie.

Ana merge cu iubire la mămica aflată în mijlocul unei unei situaţii problematice şi îi oferă în primul rând suportul emoţional atât de necesar, pentru ca apoi să aplice cunoştinţele în domeniu pentru a-i ajuta pruncul sau pe ea, însăşi mămica grijulie.

Pe Anuţa o găsiţi sunând la numărul de telefon 0749.466.354 sau pe facebook Ana Groza. Vocea ei poate fi atât de atrăgătoare pentru mămicile derutate de o provocări şi prezenţa ei reinstaurează calmul.

Eşti o mămică tânără cu multe necunoscute în ceea ce priveşte grija pentru bebeluş? Nu înţelegi gesturile celui mic? Ţi le poate explica Ana, cu iubire.