„Pentru mine sănătatea copiilor noștri este pe primul plan”. 4 unități școlare vor avea cabinete stomatologice moderne.

Primăria cumpără scaune stomatologice noi pentru cabinetele școlare pentru prima oară în ultimii 50 de ani.

4 unități școlare vor avea cabinete stomatologice moderne dotate cu scaune stomatologice noi. Primele două scaune au fost deja montate la Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri” și la Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza”.
Vechile scaune stomatologice din aceste cabinete erau din anii 60′ și, în mod evident, se aflau într-o stare precară ce nu mai permitea utilizarea lor si funcționarea cabinetelor.

La Școala Gimnazială ,,G. M. Cancicov” elevii vor beneficia pentru prima oară de cabinet stomatologic.
Aici realizăm cabinetul de la zero, cu amenajarea și dotarea spațiului. Lucrările sunt în curs de desfășurare iar în cursul săptămânii viitoare vor sosi scaunul stomatologic dar și un autoclav (aparat necesar pentru sterilizarea instrumentarului)
„, a scris primarul Necula pe facebook.

La Universitatea ,,Vasile Alecsandri”, la fel, se va reamenaja și dota cabinetul stomatologic ce va deservi studenții dar și două școli gimnaziale din zonă.

Am luat decizia de a investi pentru dotarea și amenajarea acestor cabinete dentare în școli întrucât situația era inacceptabilă. Este de neimaginat să oferi servicii medicale stomatologice pentru copii utilizând aparatură de peste 50 de ani. Asistența medicală eficientă și de calitate trebuie să devină o normalitate în fiecare școală și voi continua investițiile de acest tip.

În același timp urmăresc cu atenție progresele de la Spitalul Municipal, obiectiv pe care îl așteptăm cu toții din anul 2008 unde, după cum știți, lucrăm la reproiectarea restului de executat. Cabinetele școlare stomatologice sunt deservite de medic specialist și asistent iar serviciile medicale de care beneficiază elevii sunt gratuite. Costurile intervențiilor sunt suportate de Primărie și Ministerul Sănătății.” a continuat Cosmin Necula.