Pareri

O televiziune de „apartament” reuşeşte ce nu poate presa locală. Prietenii ştiu de ce.

Zilele trecute, super meseriaşul presei locale, blogger de când popa la băgat în cristelniţă, tipul care vede exact realitatea şi care poate ghici în apa plată dată moca de Primăria Bacău pe când se lăsa cu avarii, a pomenit despre o televiziune de „apartament” care strânge vizualizări cam câţi călători încap într-un microbuz şcolar.

Atotştiutor în ale politicii, cel care zburda acum vreo 10 ani cu câteva sute de milioane pentru propaganda lui Stava, menţiona despre Radio Easy că e un fel de praf pe noptiera veche a bunicii, într-o odaie în care nu s-a mai intrat de zeci de ani. Ete na că băieţii de la Radio Easy îi poate da peste nas cu 10.000 de vizualizări a unei emisiuni cu primarul municipiului Bacău în emisiunea lui Ionuţ Avram, Ferma Politică.

Că 10.000 de vizualizări/accesări n-au prins ăştia din massmedia locală de când mă-sa i-a născut, nu mai menţionez. Dar ce vreau eu să spun, din nou, e că presa asta mai ciudată făcută de oameni pasionaţi şi liberi în abordare, oamenii ăştia care fac emisiuni în debaraua apartamentului închiriat, fac mai multă audienţă decât birourile şlefuite ale editorilor ce au tot păpat bani de la administraţiile locale din ultimii 30 de ani.

Eu zic că meşterul care vorbea despre autobuz, ăla în care încăpeau toţi ascultătorii Radio Easy, ar trebui să schimbe contorul ăsta ciudat cu o garnitură de tren supraaglomerată, a unei curse spre Mamaia anilor 80′. Nici aşa nu dovedeşte bloggerul să exprime realitatea unor cifre făcute de ăştia care fac live cu telefonul şi emisiuni în debara.

Şi când mă gândesc că ăştia din presa de apartament nu îşi susţin activitatea din anunţuri de 19.000 lei bucată de la Primărie, parcă e mai tragic. Tragic pentru ziariştii care nu înţeleg că numele şi aparatura nu fac rating decât atunci când eşti echidistant. După miile de pupături în dosul celor de la putere, nimeni nu mai dă doi lei pe aghiuţi şi bibirici. Presa scrisă a murit pe mâna voastră. Hai noroc şi la mai mulţi călători în garniturile de tren ale presei de apartament.

2 thoughts on “O televiziune de „apartament” reuşeşte ce nu poate presa locală. Prietenii ştiu de ce.

Comments are closed.