Pareri

Când şoferul de Logan galben are impresia că mă-sa i-a cumparat stradă la botez.

Traficul. Cel mai îngrozitor fenomen trăit de majoritatea băcăuanilor zi de zi. Nu avem infrastructură şi nu avem locuri de parcare, nu avem o fluidizare a traficului ajutaţi de sensuri giratorii şi semafoare aşa cum ne dorim. Nu avem mai nimic.

Pe lângă toate astea, dacă noi şoferii suntem şi cocalarii unor vremuri de gen, ajungem să ne îmbolnăvim de nervi şi nu vom reuşi decât să îngreunăm sitatia.

Astăzi, pe seară, merg pe strada Bicaz pe sub pod Narcisa şi fac dreapta să ies în intersecţia Narcisa pentru a ajunge pe pod. În apropierea intersecţiei, pe partea dreaptă, e o staţie de taxi. Mă refer la zona dinaintea semaforului. Acolo de foarte multe ori găsesc dublul numărului de taxiuri vizavi de capacitatea zonei şi asta îi face pe unii tembeli să parcheze pe fix banda de rulare. Existând doar două benzi pe sens, prima fiind ocupată de maşinile parcate de locatarii blocurilor din zonă, ăştia blochează efectiv traficul, ceilalţi şoferi fiind obligaţi să depăşească greoi coloana de maşini.

În seara asta, unul dintre ei, era oprit fără vreo grijă pe banda de rulare. Traficul greoi de la orele 17.00 ne făcea pe noi, ceilalţi participanţi la trafic, să circulăm pe rând, ocolind tembelul ce nu realiza că-i asemeni unui rahat de maidanez într-o staţie de călători TPB.
Opresc în dreptul lui şi îi fac semne, întrebându-l dacă-i sănătos la cap şi dacă îşi dă seama că-i tembel. „Du-te bă în p**a mea” a fost răspunsul ăstuia, mare şofer de Logan asemeni lui Nicu Raţă din Las Fierbinţi. Cu menţiunea că părea să fie mai prost ca personajul din serial. Cine mă cunoaşte, realizează cam ce a urmat şi cam ce i-am transmis, de la strabunică-sa până la următoarele 5 generaţii de tembeli cărora le va da naştere.

Cât de idiot să fii să te postezi în aşa hal, să vezi că blochezi efectiv traficul şi tu să spargi seminţe? Dacă ajung aceste rânduri la autorul tembeliunii, poate că-i fix momentul în care a realizat deja că-i prea prost. Prietene, e bine să-ţi dai seama, fie că-i mai târziu.

Ăştia care sunteţi în „galben”, puneţi-vă şi mintea la contribuţie când nu aveţi loc de parcare în staţiile amenajate special şi încercaţi să găsiţi un loc în care să nu blocaţi traficul. Printre taximetriştii care-s foarte ok, mai sunt câţiva care sfidează normalitatea şi regulile de circulaţie, unii fiind direct vinovaţi de pierderea vieţilor omeneşti tocmai din acest motiv. Pe strada Mioriţei, intersecţie cu Bucium/Băncii, aceeaşi situaţie. Uneori ai impresia că-i vreun protest împotriva Uber când vezi 30 de maşini de taxi pe 5 locuri de parcare, ele fiind oprite pe banda de rulare. Şi mai sunt astfel de zone specifice în care ăştia cred că mă-sa le-a cumpărat stradă.