Rezultatele exit-poll! Alegerile prezidenţiale 2019, primul tur!

Rezultatele exit-poll-ului arată un tur doi cu Iohannis şi Dăncilă însă trebuie să aşteptăm rezultatele venite din Diaspora, acolo unde Alianţa USR-PLUS e favorită, însă nu putem şti cât ar recupera din această diferenţă. Iohannis a obţinut 38,70%, Viorica Dăncilă 22,00%, Dan Barna 16,10% şi Mircea Diaconu 8,2%.

La acest exit-poll nu s-au luat în calcul voturile venite din Diaspora. Fără discuţie, PSD-ul are în portofoliu cifra de coşmar, 22,00% nemainsemnand o cifră cu care partidul mai poate controla ceva. A trecut vremea anilor în care PSD-ul trecea la trap prin aceste alegeri şi iată că putem considera un PNL revenit la guvernare şi un Iohannis pentru încă 5 ani la Cotroceni.

Avem un electorat în proporţie de 60% pro occidental şi asta rezultă din procentele obţinute de PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR. Ele fac diferenţa şi va fi opoziţia fermă împotriva PSD-ului şi a baronilor locali cărora li s-a cam tăiat craca.Populismul PSD-ului n-a reuşit să păcălească decât 22% dintre românii ce au dat cu ochii de Antena 3.

Please follow and like us: