Pareri

„Am emigrat definitiv din România. Sistemul m-a învins!” Poveşti triste…

L-am cunoscut în cadrul campaniilor „Vreau să ajut” pe care le-am iniţiat anul trecut şi a pus umărul la acţiunea noastră. Sceptic la prima colaborare, a demonstrat că e un om extraordinar şi a ajutat mai multe familii cu lucruri ce nu şi le-au închipuit vreodată. A mobilat complet o gospodărie a unei familii şi a fost prezent de Crăciun cu o mulţime de cadouri. Greu de explicat omenia acestuia.

De prin vară nu am primit nici un semn de la el şi chiar mă gândeam dacă îi e bine şi dacă îi merge afacerea. Am aflat însă că e în Suedia de prin iunie şi a renunţat la România fără nici un regret.

„Am emigrat definitiv din România împreună cu familia. Sistemul m-a pus în genunchi. Am terminat cu afacerea din iunie. Am pierdut tot. Fiscul şi băncile mi-au luat tot. Am rămas doar cu hainele şi ne-am luat rucsacul în spate plecând să începem o viaţă nouă de la zero, am rămas prea dezamăgit după atâţia ani de business şi s-a ales praful, apartament, maşini, utilaje, un teren…s-au dus.”, mi-a scris amicul într-o discuţie.

Şi-a dorit să construiască ceva aici în România, şi-a dorit să trăiască liniştit în urma unei mici afaceri ce trebuia să îi asigure liniştea. Însă n-a fost să fie aşa, sistemul ticălos punându-i multe piedici.

„Am ajuns la o concluzie, (strict situaţia mea), muncă, tragem în jug de dimineaţă până seara să facem pe dracu să rezolvăm cu banii, clienţi, furnizori, comenzi, angajaţi, taxe, controale, stress, etc şi am omis ce este mai important :familia şi sănătatea.” a continuat să-mi explice.

Îmi e greu să înţeleg de ce un om ca el a fost îngenunghiat de sistem dar mă dezmeticesc repede. Când vrei să fii un afacerist corect şi nu apelezi la şmecherii, când nu ai în spate vreun om politic important, poţi fi redus la tăcere într-o clipă. El n-a pierdut nimic, s-a integrat deja perfect într-un stat normal în care corectitudinea e apreciată şi munca plătită, însă cred că România a pierdut încă un om capabil să construiască ceva. Şi eu am pierdut un prieten..

Încotro România?

One thought on “„Am emigrat definitiv din România. Sistemul m-a învins!” Poveşti triste…

  1. sper ca nu e vorba fix de un omulet care facea mobila; daca din nefericire este vorba fix de acel omulet, informatiile pe care le aveti (gen ca fiscul si banca i-au ingenunchiat afacerea) sunt total eronate…

Comments are closed.