Trei îngeri pe pământ şi o mamă în Ceruri…

Trei fete rămase fără mamă şi o durere fără margini rămasă în sufletul celor trei îngeraşi. Am găsit-o pe mătuşa celor trei fete, Maria, în curtea gospodăriei îngrijite şi trebăluind de zor. Ne-a ieşit în întâmpinare şi am început să-i explicăm cine suntem şi ce dorim să facem. Ne-a privit atentă, sufletul apăsat de greutăţi fiind vizibil în ochii ei.

Ne-a invitat în casă şi a început să ne povestească despre necazul ce s-a abătut asupra familiei. Moartea mamei copiilor, la doar 35 de ani, a survenit în urma unei boli ce n-a iertat-o şi n-a ţinut cont de faptul că 3 fete aveau nevoie de căldura unei mame. A hotărât împreună cu soţul ca una din camere să le-o ofere celor 3 fete, ea nefiind dotată cu cele necesare acestora şi privim în jurul nostru să vedem ce nevoi ar fi. Canapeaua, una micuţă şi veche, cu greu poate asigura odihna necesară celor 3 fete, şifonierul micuţ e neîncăpător pentru hainele celor 3, televizorul de generaţie mai veche nu poate susţine reţeaua de ca-tv. O măsuţă mică, prea mică, ţine loc de birou pentru temele ce le fac cele două fete ce merg la şcoală.

Bianca e în clasa a 9-a la Liceul Economic şi are nevoie de 110 lei lunar pentru abonament, bani cu greu asiguraţi de Maria, mătuşa ce lucrează în 3 schimburi la o fabrică din Hemeiuş pe salariul minim pe economie. O întrebăm despre ce au nevoie mai urgent şi nu specifică multe lucruri. „Un pat, un şifonier, ceva de îmbrăcat…” ne spune, plecând capul în pământ.

Noi vă spunem că e nevoie de orice, orice ajutor ce constă în alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier şi altele, atât timp cât Maria şi soţul ei au acum în grijă 5 suflete, ei având deja 2 copii. „Uneori mai fac mâncare cu untură, că nu am ulei”, ne mai spune Maria în timp ce noi încercăm să înţelegem situaţia.

Au nevoie dragi prieteni de orice folosiţi şi voi acasă, aşadar, fie că e un şampon sau detergent, fie că e o pungă de orez sau sticlă de ulei, că e o pernă, lenjerie de pat sau haine, că e nevoie de un pat mai mare, de un şifonier pe măsura nevoilor celor 3 fete, că poate cineva are un televizor ce nu-l mai foloseşte pentru că şi-a cumpărat unul mai performant…..e binevenit în folosul acestor îngeri. Cea mică necesită pamperşi pentru că este extrem de slăbuţă şi pare să aibă ceva probleme de sănătate.

Nu mai au o mamă ce le poate oferi dragostea necesară însă au o mătuşă ce nu pare a renunţa să le ajute cu tot ce poate. Fetele învaţă foarte bine la şcoală şi au nevoie de haine şi încălţăminte. Cu siguranţă apelul nostru va merge la inimile vostre, ca de fiecare dată şi vom putea să le oferim un strop de bucurie acestor suflete nevinovate ce luptă să răzbată în viaţa dură.

Dincolo de acest clip făcut de noi, trei fete de 14, 13 şi 2 ani au nevoie de ajutorul nostru.

Pentru cei care vor sa ajute cele 3 fete ramase fara mama, caz prezentat de noi si vor sa o faca personal, va atasez adresa exacta.
STR. BISTRICIOAREI NR. 13 SAT. HEMEIUSI COM. HEMEIUSI JUD. BACĂU, FAM. COSERARU MARIA (COSTEL) Telefon 0757216601).

26 thoughts on “Trei îngeri pe pământ şi o mamă în Ceruri…

 1. Vă mulțumesc. Am reușit să vorbesc cu mătușa. Săptămâna aceasta voi trimite din Roma la adresa respectiva 4 cuti cu hăinuțe și încălțăminte plus un pat nu e mare dar 2 copi pot dormi. Nu promit dar Încerc să îi trimit celei mari în fiecare lună bani pentru abonament. O Seara buna

 2. Buna ziua. Mai stiti si alte familii nevoiase la care se poate ajunge? Sa nu mergem la o singura familie…cu ajutorul anuntului dv sigur s-a sesizat multe familii..de asta va intreb daca mai stiti si altele. Multumesc!

   1. Bună seara. Am sunat de foarte multe ori la acel număr. Dar nu îmi răspunde nimeni. Cum le-am trimis ceva din Italia vroiam să știu dacă lea ajuns. Și mai am să le trimit foarte multe lucruri. Dar nu știu ce sa fac. Dinsi nu îmi răspund la telefon. Știți cumva cum pot lua legătura?

 3. Prin posta se pot trimite lucruri la aceasta adresa? Trebuia menționată și vârstă copiilor naturali. Poate se pot trimite hăinuțe și pentru ei..Sigur ii vor folosi mămicii care are de îngrijit 5 copii acum..

 4. P S D ANCILA acestea sant problemele reale si triste ale societatii ,unde ar trebui sa curga niste ajutoare,si nu pt.toalete {scuze bude WC-uri cine nu intelege} de 80000 euroi construite in teleorman 11

  1. detaliile sunt la sfarsitul articolului…
   STR. BISTRICIOAREI NR. 13 SAT. HEMEIUSI COM. HEMEIUSI JUD. BACĂU, FAM. COSERARU MARIA (COSTEL) Telefon 0757216601)

 5. Buna seara!
  Cum pot lua legatura cu aceasta doamna?Aveti vreun contact?
  Va multumesc!

   1. Un cont bancar unde pot sa trimit din Germania un ajutor financiar IBAN și BIC va rog doresc seriozitate deplina pentru acei mici copii.

  1. detaliile sunt la sfarsitul articolului…
   STR. BISTRICIOAREI NR. 13 SAT. HEMEIUSI COM. HEMEIUSI JUD. BACĂU, FAM. COSERARU MARIA (COSTEL) Telefon 0757216601)

 6. Aș dori mai multe detalii, vă rog! Vrem și putem să-i ajutăm prin Asociația „Mie îmi pasă!”

  1. detaliile sunt la sfarsitul articolului…
   STR. BISTRICIOAREI NR. 13 SAT. HEMEIUSI COM. HEMEIUSI JUD. BACĂU, FAM. COSERARU MARIA (COSTEL) Telefon 0757216601)

Comments are closed.