Pareri

Duduia „Dănci” în Bacău. Sâmbătă, la o tură pe Centură!

Dacă sunteţi băcăuan şi n-aţi apucat să o vedeţi în carne şi oase pe duduia Dăncilă, mai aveţi ocazia sâmbătă, când vine pe şantierul Centurii Bacăului. Eu care mă gândeam că vine la Insula de agrement să îi facă inaugurarea, m-am înşelat. Probabil că pe Insulă, dădea ochii cu „nesuferitul” de Necula, cel care i-a cerut demisia acum câteva luni şi n-ar fi suportat asta. A fost deja demisa de tot Parlamentul şi ar fi fost prea mult.

Merge pe Centură acolo unde tovarăşul Benea o primeşte cu pâine şi sare. Sau pâine şi circ. Ce n-am înţeles eu în anunţul făcut de presa pupincuristă e, cum naiba face legătura Centura asta cu Oneştiul. Da, Oneştiul.

Pâine şi circ pe şantierul Centurii sâmbătă, acolo aveţi şansa, ultima şansă de fapt, de a o aplauda la scenă deschisă pe duduia care a „terminat” România în 2 paşi şi 3 mişcări. Norocoşi sunt cetăţenii din comunele Dofteana, Tamaşi şi Săuceşti, plus oraşul Tg. Ocna, acolo unde duduia merge în vizită „de lucru” după ce face o tură cu bicicleta pe şoseaua de Centură.

Presa scrie despre inaugurarea primilor kilometri de autostradă în Moldova cu această ocazie şi nu are rost să mai menţionez că e mare păcat să-i mai ţină pământul. Ce „primi kilometri” inaugurăm? Care Centură? În decembrie se va circula deja în partea vestică a Centurii (cică) şi mă gândesc că vizionez un desen animat prost, mai prost că „Mihaela” vremurilor comuniste.

Duduia vine cu elicopterul pentru că autostradă n-avem în partea asta a ţării şi ar risca să stea în coloană pe E85. Eu aş duce-o în Oneşti şi aş dori să prindă o coloană la intrarea pe pod de minim 3 km , aşa cum păţesc şi băcăuanii din zonă. Apoi prin gropile din Gura Văii. N-aş ezita s-o plimb cu gaşca prin Filipeni. Aş duce-o în Slănic Moldova şi aş caza-o la fostul „Cerdac”. 12 kilometri de mărşăluit pe ruta Stănişeşti-Motoşeni? Să vadă noroaiele despre care ne vorbea la începutul anului.