Pareri

1,6 milioane euro a costat „spoiala” străzilor în 2019! Mult? Puţin?

Am urmărit în acest an diferite lucrări de asfaltare şi bituminare a câtorva străzi din municipiul Bacău şi mulţi ne-am întrebat cam cât ne-au costat. E normal ca aceste lucrări să fie decontate de cetăţenii Bacăului dar ne-am întrebat totuşi cu ce preţuri s-a reuşit „vopsirea” unora dintre ele. Că nu toate au fost asfaltate.

Primarul Cosmin Necula a menţionat de zeci de ori numărul de străzi pe care s-a intervenit dar niciodată nimic despre sumele necesare acestor lucrări. Faptul că aceste lucrări au fost executate de SSPM, a pus şi mai multe semne de întrebare legate de corectitudinea sumelor şi dacă acestea sunt în fapt, reale.

Domnul Costin Iordache, preşedintele Alternativa Dreaptă, filiala Bacău a făcut o solicitare în scris către SSPM Bacău pentru a i se menţiona sumele cheltuite pe aceste asfaltări. Răspunsul a venit şi avem următoarele sume cheltuite în perioada martie-octombrie:

Total? 1.6000.000 euro pentru asfaltările şi tratamentele bituminoase efectuate în această perioadă. O fi mult, o fi puţin, habar nu am că nu-s specialist, însă despre calitatea lucrărilor mă repet: Proaste!

Şi tocmai în ultimul an de mandat să cheltui suma de 1,6 milioane euro când în primii 3 ani nu ai depăşit 400 mii euro, e alt motiv să credem că ceva e putred în gospodărirea Bacăului.