Sport

Noi medalii la Cupa Mondială. Sportivi ambiţioşi de la un club de karate băcăuan.

Deşi nu-s sporturile ce beneficiază de susţinere financiară din partea administraţiei locale, fie că e pesedistă sau de altă culoare, ele aduc medalii la fiecare competiţie internaţională la care trimit participanţi. Tot despre karate vorbim şi de data asta. Despre Clubul sportiv „Dan Botezatu”, cel care a participat cu mai mulţi elevi la două competiţii cu titulatura de Cupă Mondială, două competiții de Karate Shotokan, Campionatul Mondial SKDUN și Cupa Mondială pentru Kohai (începători până în centura albastră inclusiv), eveniment ce a reunit la start peste 1300 de sportivi din 30 de țări şi s-a desfăşurat în perioada 11-13.10.2019, la Karlovy Vary (Cehia)

Clubul Sportiv „Dan Botezatu” a participat la cele două competiții cu trei sportivi, Bogdan Iștoc, Ioan Miron și Darius Robu-Lungu, care au cucerit două medalii, una de aur și una de bronz. La Cupa Mondială, în probă de kumite seniori -75kg, Bogdan Iștoc a reușit să se claseze pe primul loc (după aurul de la Cupa Europei din Muntenegru în luna aprilie), iar Ioan Miron a obținut bronzul în probă de kumite juniori -65kg.

Bogdan a confirmat din nou aurul de la Cupa Europei. La fel și Ionuț, de asemenea finalist în probă de kumite în Muntenegru, însă îmi doream ca toți sportivii mei să vină acasă cu medalii. Din păcate, Darius nu s-a putut recupera suficient după accidentarea de la naționale și acest lucru l-a împiedicat să urce, din nou, pe podium. Sunt însă ferm convins că va reveni la europenele din 2020. Sunt două rezultate frumoase, care sper să îl facă mândru pe regretatul nostru antrenor, Dan Botezatu”, a declarat antrenorul Ionuț Cășeru.