Pareri

Obiceiurile proaste fac casă bună la Bacău. KIK ne confirmă.

Au loc tot mai des inaugurări de magazine noi în municipiul Bacău, fie că-i vorba de cele alimentare, de îmbrăcăminte sau de electronice. Orice inaugurare bucură băcăuanii ce stau la pândă pentru niscaiva reduceri, de bun augur pentru bugetul tot mai mic al familiei cu mai mulţi membri.

S-a întâmplat săptămâna asta ca lanţul de magazine KIK, să-şi deschidă un punct şi în municipiul Bacău. Lanţul de magazine e unul nemţesc şi în Germania deţine peste 3.000 de puncte de lucru.

Ceea ce vreau să vă explic e însă altceva. Obiceiul prost al românului când promoţiile sau mai bine zis aşa zisele promoţii apar într-un punct din oraş. Uităm de bun simţ sau poate că nu-l avem de fapt, ne călcăm în picioare şi suntem în stare să-l batem pe cel de lângă noi pentru o tigaie la preţ redus (sau mai bine zis care pare la preţ redus).

De ce suntem aşa? Unii zic că sărăcia ne-a făcut să ne comportăm aşa dar eu zic că asta nu-i o scuză. Aseară am vizitat magazinul, am vrut de fapt să văd ce produse există şi la ce preţuri însă n-am rezistat mai mult de 5 minute în nebunia existentă acolo. Oameni ce trăgeau de haine înnebuniţi parcă de nevoia unui lucru absolut nefolositor acasă că doar, nu-i aşa, trebuie să apucăm ceva la promoţie. Cum să mă întrebe vecinul dacă am fost la KIK şi am luat ceva iar eu să-i zic că n-am auzit? Păi e un fel de blasfemie. Decad maxim în faţa lor şi trebuie să plec capul în pământ când intru în bloc.

Haine probate şi lăsate efectiv pe jos, printre rafturi şi în cabinele de probă. Nici lupiii ce coboară la stână nu dau dovadă de atâta lipsa de respect. Până şi ei fac „curăţenie” în locul în care calcă. Suntem uneori mai rău că animalele deşi intrăm într-un magazin unde avem intenţia de a cumpăra ceva într-un mod civilizat. Apoi ne plângem că nu mai avem pic de respect. Păi tocmai noi facem asta.

Am întrebat o angajată a magazinului dacă vor închide de mâine şi pleacă din Bacău. M-a privit mirată, a zâmbit şi mi-a spus că „Nu! De ce spuneţi asta?”

Pentru că aici se dau lupte grele şi oamenii se calcă în picioare pentru nişte produse ce au preţuri cel puţin fix ca cele din mall„, îi zic.

A zâmbit şi mi-a spus că strâng în continuu hainele lăsate pe jos de clienţii ce se comportă necivilizat.

Aşadar obiceiurile proaste nu pleacă din urbea noastră şi am devenit la un moment dat şi vedete pe televiziunile naţionale. Oameni buni, sărăcia vă ia minţile în aşa hal? Să ne liniştim, zic. Avem sute de magazine şi promoţiile nu-s chiar promoţii…

One thought on “Obiceiurile proaste fac casă bună la Bacău. KIK ne confirmă.

  1. Asa este. De 2 ori am fost on magazinul Kik din orașul meu și de ambele dati am plecat inn5 minute. Pe umerașe erau repuse hainele călcate în picioare, câteva rupte, altele pătate de fond de ten … yackkk, dezgustător, cine ar vrea haine in stare atat de jalnica? Si nici materialele nu mi se par ok, numai supraelastic și materiale transparente. Nu ma mai duc. Sper sa dispară oarecum repede un magazin asa dezordonat sau sa se angajeze personal amabil și care să își facă treaba. Cineva compara magazinul cu Pepco, nici vorbă de așa ceva.

Comments are closed.