“Ficat cu fainoşag sau Cojocărescu are sosie?”

L-am cunoscut personal pe George, l-am vizitat şi am avut o emisiune chiar în curtea lui frumoasă. Ştiu că e un om zdravăn şi că are calităţi vocale de excepţie, ştiu că e impunător şi că are o ambiţie de invidiat. Omul ăsta dacă-şi pune în minte să cucerească Siria, poate fi mai periculos ca Erdogan. Ironic vorbind. Ştiu că nopţile sunt în general …zile… şi că înveseleşte nuntaşii aşa cum puţini o fac.

Nu mai continui, că scriu prea mult şi sună a laudă, apoi unii mă vor critica în sensul ăsta. Ce mă întrebam eu azi e următorul lucru: Cojocărescu are sosie şi nu ştim noi? Sau poate ficatul e cu fainoşag? De ce zic asta?

Sâmbătă pe la prânz văd poze cu voluntari la curăţenie prin Gheraiesti şi el prezent.

Mă gândeam că-i prezentator la Festivalul Toamnei. Şi? La ora 16.00 era la scenă.

Şi dacă mă gândesc bine, tot sâmbătă, pe scenă, vorbea despre nunta pe care o are în noaptea ce urma. Şi le-a cântat nuntaşilor aseară de nu le-au mai trebuit mâncare şi băutură, doar joc şi voie bună. Dimineaţă, gurile rele îmi spun că artistul e prin târgul din Şerbăneşti, probabil după ceva vechituri, lucruri pe care el le apreciază maxim. Ajung azi după amiază la scena din spatele stadionului şi-l văd plin de energie prezentând formaţiile de la festival.

Mă duc la el, îl salut şi îl întreb ironic: “Prietene, ai doi plămâni, ai vreo sosie, ficatul e cu fainoşag sau timpul stă în loc pentru tine?”