1 mai 2020, data la care băcăuanii se vor bucura pe deplin de Insula de Agrement.

Astăzi de la ora 12.00, primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, a prezentat reprezentanților mass media, stadiul fizic al lucrărilor de pe șantierul de la Insula de Agrement şi l-a avut alături pe ing. Adrian Mutescu, cel care răspunde de acest şantier.

Pe parcursul a mai bine de o oră, acesta a făcut turul obiectivelor în lucru prezente pe Insula de Agrement şi a explicat punctual problemele regăsite în multe puncte ale obiectivelor ce trebuiesc finalizate. Ansamblul Insulei de Agrement va include printre altele, pe lângă o parcare pentru câteva sute de autoturisme, un Aqualand, două pontoane, un depozit pentru bărci, un restaurant cu o suprafață de circa 300 metri pătrați, un Centru Educațional prevăzut cu o zonă de agrement pentru copii, destinat instituțiilor de învățământ și organizațiilor non-guvernamentale unde, pe perioada sezonului estival se vor desfășura diferite activități socio-culturale dedicate lor și alte clădiri de alimentație publică, prevăzute cu terase, cu vedere spre lac.

Întrebat de Gabriel Bălan (Urban Bacău) despre termenul final al Insulei, cel la care băcăuanii se vor putea bucura din plin de beneficiile maxime, Cosmin Necula a răspuns oarecum nemulţumit că la 1 mai 2020 se va întâmpla acest lucru şi a adus aminte celor prezenţi ca el a luptat pentru calitatea lucrărilor şi siguranţa băcăuanilor deopotrivă, pe de o parte şi cu viciile ascunse ale proiectelor, lucrările prost executate, obiectivele prezente în teren şi inexistente în proiecte, etc pe de altă parte. Stadiul lucrărilor de pe şantier sunt estimate la 80%! Practic, pompele de la Aqualand ne ţin pe loc foarte mult, a mai spus Necula.