Politică cu pumnul în Cleja. Critica nu-i permisă de primarul din localitate!

Că politica USR-ului nu e pe placul tuturor e bine ştiut. Că PNL-ul din rural nu îi poate înghiţi pe tinerii ce s-au înrolat în această formaţiune politică, e la fel de bine ştiut.

Dar nu ştiu mulţi băcăuani despre disputele din zonele rurale, acolo unde generaţia asta de oameni noi din USR au parte de piedici şi greutăţi gândite minuţios de primarii şi consilierii locali de la partidele aflate la os de zeci de ani ca pe moşia lor. La fel s-a întâmplat recent şi în comuna Cleja acolo unde primarul Iştoc Petru, primar PNL a fost criticat pe reţeaua de socializare facebook de către domnul Gildo Marcu, unul din vicepreşedinţii USR Cleja.

Ştim cu toţii, pe facebook ne certăm, ne contrăm şi avem parte de multe dispute în plan politic dar niciodată nu mergem până la a ne întâlni şi a ne împărţi pumni. Exact asta n-a înţeles primarul penelist din Cleja, cel care se pare că a apelat la “serviciile” nepotului pentru ca Gildo Marcu să fie pus la punct printr-o corecţie de pumni aruncaţi din cauza contrelor de pe facebook. Când unii se cred pe moşia lor şi nemuritori pe scaunul de primar, când confundă Primăria cu gospodăria proprie, cam asta se întâmplă. Asta pentru că nu au puterea de convingere şi nici diplomaţia necesară unui politician ci doar interpuşi care “trebuie” să rezolve problema cu “protestatarul”.

S-a lăsat cu o plângere penală şi cei din USR speră că ea va fi soluţionată corect de către organele abilitate. Totuşi, campanie sau nu, poate înţeleg unii primari că pumnul nu-i poate menţine în funcţie.