O gură de aer pentru Cosmin Necula. Se va salva sau se va îneca?

Am ajuns să citesc despre baronii locali din direcţia ce pare contra vântului, fix din gura primarului Cosmin Necula. Dacă ar fi fost să-mi duc gândul până într-acolo încât să îl aud pe Necula declarând război împotriva dictaturii tovarăşului Benea şi a baronilor locali totodată, n-aş fi reuşit.

După ce i s-a retras sprijinul politic din partea organizaţiei PSD Bacău, un sprijin politic dictat clar de Benea şi nu dorit de membrii organizaţiei municipale, asta e poate prea clar pentru băcăuani, acesta a început să spună lucruri trăznite. Atât de trăznite încât par fabuloase deşi nu cred că-şi permite să facă asta.

Poate că e primul gest pe care îl apreciez la Necula, acela de a arăta cu degetul înspre cei care îi pun sau i-au pus piedici de-a lungul mandatului, însă nu pot fi de acord cu faptul că abia după 3 ani şi jumătate a făcut acest gest. Adevărul trebuia spus înainte de finalul mandatului şi asta ar fi fost un plus enorm pentru Necula, cu sau fără susţinerea politică a partidului.

Susţinerea partidului nu s-a văzut în programul PNDL, cel care a adus municipiului 19 milioane lei în timp ce comuna Odobeşti de exemplu, a primit 21 milioane lei. M-am gândit de la început că Necula e “săpat” chiar de cei pe care i-a adus în jurului dar observ că el a fost trădat de absolut toată echipa pesedistă ce l-a promovat în campania #schimb.

Neputinţă? Rea voinţă? Habar nu am, însă vedem că lucrurile n-au fost roz de la bun început…Dacă m-aş întreba cine pierde din tot acest război aş spune că noi băcăuanii. Când toţi băcăuanii au fost nemulţumiţi de fondurile obţinute pentru investiţiile municipiului, Necula a tăcut mâlc. Cu asta nu-s de acord şi poate că nu-i târziu nici acum să aflăm cam cum stă treaba.

Problema e alta. Va avea puterea primarul Necula să ducă războiul până la capăt sau va abandona consternat vasul pesedist? Dacă ne va spune adevărul despre ce nu a fost în regulă în administraţia băcăuană cu detalii, cred că-mi voi schimba părerea despre el ca om şi voi îndrepta armele spre partidul care pare că la trădat. Depinde doar de el cum navighează în politica locală de azi înainte.

E o gură de aer luată de Cosmin Necula, una care îl poate salva sau îneca deopotrivă. Voi urmări cu interes ceea ce Cosmin Necula va face în legătură cu baronii menţionaţi de el. Totodată el a cerut banii înapoi de la Guvernul României, banii luaţi din municipiu şi care s-au dus se pare în zonele agreate de clica pesedistă aflată la cârma ţării.