Pareri

Insula se goleşte. Probleme cu lebedele din zonă. Apa o găsim însă prin subsolul blocurilor din zonă.

E duminică şi mă pregăteam de o plimbare pe faleza Insulei pentru a admira din nou marea realizare a administraţiei tovărăşiste a Bacăului când colo ce să vezi, prietenul meu Nicu a postat nişte fotografii ce m-au făcut să mă răzgândesc. Privesc fotografiile şi nu mai văd apa în jurul Insulei de Agrement.

„Care ai furat apa mă?”, îmi vine să strig la un moment dat, dar îmi revin repede pentru că îmi vine în minte problema ălora din cartierul de vizavi, Şuruburi. Cred că ăia au furat apa din jurul Insulei şi au depozitat-o în beciurile lor, folosind-o la murăturile pe care le pun zilele astea. Sau poate că apa n-a fost pe placul lebedelor din zonă. Au vrut alta.

Privind cum arată acum albia Bistriţei, revăd cât de profesionist au decolmatat ăştia, pe repede înainte ca să fie dat drumul la robinet pe 1 septembrie. Benea a omis să ne spună că după umplere va urma golirea ei pentru că vor apărea probleme.

Pentru că n-au săpat cei peste 250.000 mc de aluviuni din albie şi doar au zgârmat şi mutat nişte cupe de pamânt, realizăm acum că n-au ajuns la adâncimea normală a albiei şi apa venită tăvălug de la robinetul barajului coordonat de ABA Siret a plecat spre subsolurile blocurilor din zonă.

La rubrica „Unde mergem astăzi” am tăiat Insula de pe listă. Voi?