Pareri

Reţineţi un număr: 44. E numărul de străzi pe care Necula a scuipat bitum!

Numărul ăsta, 44, e parcă unul care poate intra în Cartea Recordurilor din punct de vedere al realizării unei administraţii locale, în speţă cea a Bacăului. Cosmin Necula insistă să anunţe că s-au asfaltat 44 de străzi în ultimul an. Aţi înţeles, da? În ultimul an! Nu menţionează însă câte a asfaltat în ultimii 3 ani şi jumătate. 47. Adică 3 în primii 2 ani şi jumătate.

Că cele 44 de străzi sunt practic asfaltate în bătaie de joc, majoritatea, ele rămânând fără trotuare refăcute şi cu gurile de canalizare astupate de bitumul aruncat de utilaj, ba mai mult, jumătate sunt doar „vopsite” cu smoală, procesul respectiv fiind denumit „tratament bituminos”. În acest caz, doar eu singur pot trata bituminos 44 de străzi într-un an. Că împrăştierea prundişului şi împroşcarea cu smoală nu face altceva decât să-i schimbe culoarea asfaltului vechi şi nicidecum dispariţia gropilor care au rămas exact la fel.

Necula a tot aruncat în ultimul timp cifre magice în ceea ce priveşte „realizările” de anul acesta dar nimeni nu se întreabă de ce în ceilalţi 3 ani nu au apărut aceste „ştiri”? Pentru că ZERO am spune noi, pentru că avarii, pentru că semafor, pentru că proteste, pentru că incompetent.

Aş fi denumit postarea asta dacă eram în locul lui, „44 de străzi modernizate în ultimul an de mandat”. Era fix mai potrivit decât gogoşile întinse pe tapet de „presa” pupincuristă. 44 de străzi înseamnă 15% din totalul străzilor şi deja înţelegeţi că asta nu s-a întâmplat în Bacău. 28 de străzi sunt cu o lungime totală de sub 500 metri şi iar înţelegem că cifra 44 e doar „magică” şi nimic mai mult. Acum doi ani a asfaltat Arcadie Septilici. Mai ţineţi minte sau deja aţi uitat? Mai ştie careva în ce hal arată această stradă acum? E praf …

Au mai rămas 8 luni din mandatul lui Necula şi atât. Îl păstrăm în memoria noastră ca fiind cel mai prost primar din istoria recentă a Bacăului.