Diverse

Şilochi e în capul listei primarilor incompetenţi din şleahta pesedistă?

Deşi primarul Silochi a fost pus de PSD în fruntea urbei Tg. Ocna, deşi e cum se spune „de-al lor”, deşi nu am auzit despre vreo implicare a tovarăşului Benea în ceea ce priveşte drumul spre Salina lăsată de izbelişte de către „liderul” PSD din oraş, acum e arătat cu degetul. Pentru că e campanie electorală? Pentru că cei de la Pro Tv au realizat un reportaj de acolo? Pentru că „acceptarea” incompetenţilor din partid, cei care sunt primari în funcţie trag în jos votul electoratului PSD? Dacă în 2015 ăsta nu şi-a făcut treaba, cine poate înţelege de ce a fost acceptat tacit încă 4 ani la cârma filialei locale şi a oraşului Tg. Ocna?

Atâta grijă pentru cetăţeni în această camoanie cum n-a avut vreodată liderii politici judeţeni. Iată ce spune Benea despre primarul Şilochi în 2019 deşi e în sânul incompetenţilor de 16 ani:

Rușinea de la Tg. Ocna a ajuns în presa centrală! L-am exclus din PSD în iunie 2019 pe primarul Șilochi pentru că și-a bătut joc de modernizarea drumului salinei, proiect pentru care are finanțare asigurată de la Guvern încă din 2015 (prin programul PNDL, etapa I).

Pentru Șilochi, prioritară a fost reabilitarea drumului către propria fermă de vaci, nicidecum drumul de doar 800 m lungime, pe care peste 200.000 de turiști îl parcurg anual pentru a ajunge la salină, obiectiv turistic esențial pentru dezvoltarea stațiunii Tg. Ocna.

Am cerut public rezilierea contractului de finanțare cu Guvernul României și trecerea proiectului în „curtea” Consiliului Județean, astfel încât investiția să fie realizată, iar această rușinoasă pată să dispară, odată pentru totdeauna, de pe obrazul județului nostru. Demersurile sunt în plină desfășurare și nu vom menaja pe nimeni din cei responsabili de situația creată.

De altfel, pe 28 septembrie mă voi deplasa la fața locului cu dl. Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, precum și cu doamna deputat Theodora Șotcan pentru a lămuri când se va realiza acest obiectiv sau când se va rezilia contractul de finanțare, astfel încât drumul să poată fi preluat de către CJ Bacău.

Acestă șaradă TREBUIE SĂ SE FINALIZEZE iar drumul de la salină să fie ASFALTAT INTEGRAL!

De remarcat, în acest context, și “turismul social” practicat de dna consilier județean PNL Ivanof, la hotelul Măgura, doamnă aflată într-un blat mai vechi cu primarul Silochi (chiar dacă, la un moment dat, s-au contracandidat). Hotelul Măgura din Tg Ocna arată la fel de rău ca hotelul Decebal din Bacău, ambele în proprietatea familiei Ivanof, lucru care ar trebui să-i dea de gândit “reprezentantului mediului de afaceri” Cezar Ivanof (aviator și părerolog de profesie în timpul iber, halal reprezentant al mediului de afaceri care a preluat de la stat, acum 20 de ani, două locații hoteliere rămase nemodernizate până astăzi).