Politica

Contre PSD/USR la ordinea zilei. Campanie electorală fără miez politic?

Când nu au idei constructive în ceea ce priveşte campania electorală pentru Prezidenţialele din noiembrie, politicienii fac cel mai simplu lucru şi anume, arătatul cu degetul spre ceilalţi. Ceilalţi care nu fac, ceilalţi care lansează ştiri false, ceilalţi care promit fără să aibă vreo fărâmă de speranţă că vor face aşa.

USR pe de o parte, publicând o fotografie în care o pagină intitulată sugestiv „Ciuma Rosie”a sponsorizat cu peste 10.000 lei o campanie de denigrare a alianţei şi implicit a lui Dan Barna şi PSD de cealaltă parte, partidul care face cam aceleaşi acuzaţii la adresa alianţei. Şi unii şi alţii acuză cealaltă tabără că lansează fake newsuri cu denigrări la adresa partidului. În loc să se ocupe de programele care pot genera speranţe pentru un viitor mai bun, toate partidele fac o presiune media ce are ca subiect impotenţa celuilalt.

USR:

Ciuma Roșie. Titlu de pagină sugestiv.

În ultima vreme, pagina respectivă a alocat peste 10.000 lei pentru reclame sponsorizate, fake news-uri și știri denigratoare împotriva Alianței USR PLUS și Dan Barna. Voi de ce la ce alte pagini FAKE ați primit reclame? Indiferent câte fake news-uri promovează ei, indiferent câți bani investește vechea clasă politică în mașinăria lor toxică de propagandă, candidatul Alianței USR PLUS crește în sondaje. Vom câștiga alegerile prezidențiale, vom câștiga alegerile locale și parlamentare și vom construi o Românie a tuturor românilor, nu doar a privilegiaților cu pensii speciale. O Românie în care să ne găsim fericirea.

Deputat Elena Hărătău

Modul în care opoziția parlamentară înțelege să facă opoziție la modul real este deficitar în ultima perioadă, mai ales de când toate aceste formațiuni politice și-au desemnat candidații pentru funcția supremă în stat. Într-o democrație parlamentară, este esențială dezbaterea pe idei, proiecte, principii și soluții de rezolvare ale problemelor oamenilor, toate acestea însă cu respectarea adevărului!
În democrația românească originală, partidele din opoziție refuză dezbaterea, fug de construcție și solidaritate, dar, în același timp, se întrec într-un concurs funest și distructiv de minciuni, intoxicări, scenarite și dezinformări, doar-doar opinia publică îi va băga în seamă și îi va gratula cu voturile mult-dorite la viitoarele confruntări electorale.
Uniunea Salvați România, despre a cărei traiectorie politică din ultimii trei ani se vor pronunța în viitor istoricii, este
campioana intoxicărilor de tip „fake news”, lansate mai ales în mediul online și social media, cu scopul de a câștiga popularitate. Cei de la această uniune, înființată în mod ciudat, au ajuns la remarcabila „performanță” de a sponsoriza o știre falsă în care îi atacă pe alți adversari politici că au sponsorizat la rândul lor un fake news!!!
Nu este prima dată când cei de la USR distorsionează tot ceea ce se face bine în România, acuzând fără niciun motiv temeinic toate punctele bifate ale Programului de guvernare al PSD. Inclusiv în Parlament, prestația acestor persoane este mediocră, iar acest comportament de 
#rezist evident nu le face cinste în plenul instituției care ar trebui să reprezinte esența democrației din țara noastră!
Consider că este cel puțin o totală lipsă de scrupule și de respect să afirmi, spre exemplu, că Programul Național de Dezvoltare Locală, prin intermediul căruia în ultimii ani s-au construit mii de școli, grădinițe, săli de sport, lucrări de infrastructură, aducțiuni de apă potabilă și rețele de canalizare, nu este oportun pentru România! O asemenea aserțiune reprezintă o bătaie de joc la adresa miilor de primari din țară care au muncit pentru realizarea acestor proiecte și a sutelor de mii de români care beneficiază de banii alocați de Guvern pentru ca satele noastre să ajungă la nivelul celor din țările dezvoltate ale Uniunii Europene! Dar ce le pasă celor de la USR, care sunt preocupați doar de minciună, dezinformare și distrugere, nu de solidaritate, construcție și adevăr, așa cum ar fi firesc!
Sunt multe alte exemple ale derapajelor impardonabile ale reprezentanților acestei uniuni, care poate nu întâmplător a fost acuzată deseori că luptă împotriva României și a românilor! Cred cu tărie că oamenii trebuie să știe adevărul, iar adevărul este că PSD a majorat salariile, pensiile și alocațiile copiilor, pentru a da doar câteva mostre din numeroasele realizări ale guvernării noastre din ultimii doi ani și jumătate! Acestea sunt fapte, nu povești, iar românii le resimt în propriile buzunare!
Închei prin a saluta faptul că USR recunoaște totuși faptul că românii o duc foarte bine în guvernarea PSD! Afișul
electoral al candidatului USR la Președinția României, „Fericiți în România!”, este extrem de elocvent în acest sens! Sunt sigură că le vom satisface doleanțele de a fi fericiți și în anii următori, și le recomand cu căldură să voteze PSD la scrutinul prezidențial, deoarece oricum candidatul lor fericit nu are nicio șansă să ajungă în turul al doilea!