Pareri

Iftene, de neînvins la concursul pentru şefia Localei. Pentru că doar el a intrat în competiţia de cascadorii râsului.

Un fel de cascadorii râsului la concursul ce a fost organizat pentru postul de şef al Poliţiei Locale Bacău. S-au prezentat două persoane, actualul şef interimar Iftene şi un anume domn Tuduriu care probabil (după cum spun unele surse) a fost „tandemul” dorit la concursul pentru şefia Localei. Când au văzut că doar Tuduriu şi Iftene s-au prezentat la concurs, l-au sfătuit pe primul să nu se mai prezinte la concurs că n-are şanse în faţa celui care a devenit în această vară cumătru cu primarul Bacăului.

Niciodată n-am înţeles cum cel pus şef interimar la una din institituţii devine şi cel care conduce instituţia după ce câştigă concursul organizat. A naibii treabă, ăla-i mereu cel mai bun şi mai mult de atât, singurul care se prezintă la concurs. Iftene a concurat de unul singur şi nu a avut adversar în competiţia iniţiată de cumătru’ Necula. A obţinut 71 de puncte la proba scrisă şi 97 la interviu. Deajuns cât să se bată cu morile de vânt pentru postul ce îi aduce 16.000 euro/an. Iftene mai câştigă şi 10.000 de euro anual în urma pensionării de la Jandarmerie. Avem deci un alt pensionar dintr-o unitate militară ce „câştigă” funcţia de şef al Poliţiei Locale şi nu a apărut încă tânărul şcolit pe la academiile militare sau de poliţie care să aibă acces la o aşa funcţie înaltă. A naibi şi treaba asta, ne pricopsim doar cu pensionari directori pe la instituţiile bugetare după ce, culmea, s-au pensionat.

Tinerii şcoliţi şi capabili părăsesc ţara pentru a conduce instituţii în spaţiul UE şi noi rămânem devotaţi domnilor care se ţin cu dinţii de funcţii. Pentru ce naiba se pensionează toţi trântorii ăştia din Jandarmerie, M.Ap.N. sau M.A.I.? Nu pentru că nu mai pot face faţă? Pensionarea ăstora vine la 40 de ani pentru ca apoi să mai poată linge tigăi în instituţiile bugetare? Care dintre ăştia ar avea demnitatea să renunţe la pensie pentru că vor întradevar să muncească? Să susţină sus şi tare că ei vor să aducă un aport la restructurarea noii instituţii şi nu-s potriviţi să rămână pensionari că le amorţesc oasele? Aşa-i că niciunul?

Şi doar coincidenţă că toţi pensionarii ăştia de 40 de ani veniţi din slugăreala politică devin rude cu politicienii locali. Doar coincidenţă şi nimic mai mult. Mai întâi devin rude, năşesc, cunună, apoi se trezesc singuri pe la concursurile organizate în instituţiile conduse de primar.

One thought on “Iftene, de neînvins la concursul pentru şefia Localei. Pentru că doar el a intrat în competiţia de cascadorii râsului.

  1. De adjunctul sau nu spuneti nimic!?
    Interesați.va cine este și o sa aveti o surpriza!
    Are și acel individ atât pensie cât și salariu și pe deasupra a mai fost și coleg de breasla cu Popa, consilierul lui Necula…pam…pam

Comments are closed.