Gandul lui Balan

Cazierul politic.

Dacā care cumva ai avut restanțe mai mari de 30 de zile la plata unui credit contractat la orice bancā din România, țop…te-ai ales cu o înscriere la biroul de credit, ai un cazier de rāu platnic și cel puțin 5 ani nu mai ai ce cāuta pe la bānci.

Practic ei o pauzā de la creditare, deoarece nicio bancā nu contabilizeazā cauzele obiective care ți-au creat probleme la finanțare. Ele vor banii + dobânda aferentā înapoi. Nu poți? Stai cinci ani cu fața la perete și picioarele în buzunar.

Ce bine ar fi sā fie așa și în politicā! Ai promis o țarā normalā, un trai decent și instituții publice transparente și puse în slujba cetāțeanului? Ai obținut mandatul în baza acestor angajamente? Buuun..au trecut patru ani și te-ai șters la fund cu aceste promisiuni, dar te-ai îmbogāțit peste māsurā și ți-ai cocoțat beizadele și amantele în posturi inutile dar plātite gras de populime? Țop…te alegi cu o înscriere în biroul de integritate politicā și i-a matale un cazier politic de panaramā, mincinos și profitor.

Practic nu mai ai dreptul de a participa la urmātorul scrutin electoral, deci 4 ani cel puțin ei o pauzā pentru adâncā reflecție, deoarece noi nu suntem obligați sā suportām dezastrul fācut în viețile noastre de jigodii politice care profitā de naivitatea unora și starea de somnolențā a altora.
Ei dacā ar fi așa, mai puține jigodii ar fi în politicā, iar masa votanților care-și dau votul pe o bere și doi mici, și-ar pierde obiectul muncii.

Mda….scriu și eu ca sā nu stau!