Vreme

Prognoza meteo pentru începutul sãptãmânii.

Mâine
Vremea se va încãlzi în toate zonele ţãrii, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 32 de grade, iar cele minime în general între 8 şi 18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat în regiunile nordice şi nord-vestice, unde local vor fi averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, iar în a doua parte a intervalului posibil şi în nord-vest, asociat ploilor.

Marti
Vremea se va rãci în regiunile din jumãtatea de nord a ţãrii, unde valorile termice diurne se vor situa uşor sub cele normale ale datei şi se va menţine mult mai caldã decât în mod obişnuit în aceastã perioadã din an în restul teritoriului. Vor fi înnorãri şi ploi locale -în special averse însoţite şi de descãrcãri electrice- la munte, în centru şi în nord şi pe arii restrânse în vest, zone unde şi vântul va avea intensificãri temporare; în zona montanã înaltã vântul va sufla tare. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare mai ales noaptea, însã condiţiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17…18 grade în Maramureş, în nordul Moldovei şi al Transilvaniei şi 32…33 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade.

Miercuri
Vremea se va rãci şi în jumãtatea de sud a ţãrii, astfel încât temperaturile maxime, apropiate de normalul datei în sud-est, dar mai scãzute decât mediile multianuale în restul zonelor, vor fi cuprinse în general între 16 şi 26 de grade; minimele termice, mult mai mici faţã de noaptea precedentã în toatã ţara, se vor încadra între -2…0 grade în depresiunile intramontane unde se va produce brumã şi 14…15 grade în sudul litoralului. Cerul va fi temporar noros şi se vor semnala ploi în general slabe local în regiunile sudice şi pe arii restrânse la munte şi în extremitatea de nord. Vântul va avea intensificãri la munte, îndeosebi pe creste, dar local şi temporar şi în celelalte zone.

Sursa: jurnaldevreme.ro