Unde mergem în weekend?

14 septembrie – Handbal : CSM Bacău – HC Buzău

Handbal Masculin / Liga Zimbrilor / Etapa a III-a.

Locatia: Sala Sporturilor – ora 18.00

14 septembrie – Grădina cu poeți

Bac-Fest este, în primul rând, despre Poezie. Despre formidabila poezie bacoviană, atât de profundă&hipnotică, încât a influențat, în varii moduri, mai toate generațiile ulterioare. În grădina Casei Bacovia vor citi, din creația proprie, poeți de vârste și sensibilități diferite, uniți însă prin admirația pentru poetul băcăuan: Ileana Mălăncioiu, Matei Vișniec, Nichita Danilov, Ovidiu Genaru, Emilian Galaicu-Păun, Dan Sociu, V. Leac, Ion Tudor Iovian, Mina Decu, Radu Vancu, Adrian Alui Gheorghe, Emil Nicolae, Carmen Steiciuc, Violeta Savu, Dan Petrușcă, Tincuța Bernevic, Mirela Bălan și Adrian Crețu.

Locatia: Casa Memorial George Bacovia – ora 12.00

14 septembrie – George Mihăiță – Reconstituirea unei vieți

Cu îndrăgitul actor George Mihăiță ne întâlnim sâmbătă, 14 septembrie 2019, ora 19.00, la Teatrul Bacovia, în „Reconstituirea”, un spectacol Bac-Fest urmat de o surpriză bacoviană.

Locatia: Teatrul Municipal Bacovia – ora 19.00

14 septembrie – Spectatorul Gufi

Cum arată dramaturgia lui Matei Vișniec în lectura&interpretarea adolescenților din Trupa ACT vom vedea sâmbătă seara, pe scena Teatrului Bacovia, într-un spectacol cu, despre și pentru cei tineri. Fiindcă Trupa ACT face o treabă grozavă și merită să fie parte a BAC-FEST, un festival care își propune, printre altele, să promoveze tinerii talentați din Bacău.

Locatia: Teatrul Municipal Bacovia – ora 18.00

15 septembrie – Don Bosco Day

Ce ar fi ca într-o frumoasă după-amiază de toamnă, atmosfera specifică Oratoriului Don Bosco să se mute în parcul Cancicov?
Această întrebare am luat-o ca pe o provocare și acum ne pregătim să o concretizăm!
Așadar, dragi copii, tineri și părinți, vă așteptăm în parcul Cancicov duminică 15 septembrie începând cu ora 15.00, pentru bansuri, jocuri, laboratoare sau pur și simplu pentru a ne cunoaște!
Ne vedem în parc!

Locatia: Parcul Cancicov – ora 15.00

15 septembrie – Directia 5 – Muzica, flori si poezie la Bac-Fest

Stiti o parte din MUZICA Directia 5, acum veti descoperi un nou album.
Hiturile Directia 5 sunt ca un buchet de FLORI pe care-l porti cu tine ca sa arati dragostea pe care ai primit-o de la cei dragi.
Versurile pieselor Directia 5 sunt POEZIE pura, intr-o vreme in care multi uita de puterea cuvantului.
Trupa care stie cel mai bine sa ne cante povestile noastre de dragoste vine în Bacău, pe 15 septembrie
MUZICA, FLORI, POEZIE – Directia 5 – Un nou album, multe hituri de peste ani si infinite emotii.

Locatia: Parcul Cancicov – ora 20.00

15 septembrie – Autobuzul Bacovia

Vi-l imaginați pe Bacovia într-o caleașcă din povești sau într-o limuzină modernă? Nici noi! Pașii l-au purtat, în copilărie și adolescență, spre parcul solitar sau spre gară și abator, în lungi plimbări singuratice. Când a călătorit, a făcut-o cu căruța, cu trenul și, în București, cu automobilul. Nu știm dacă va fi mers vreodată cu autobuzul. Probabil că nu…
Însă ce poate fi mai bacovian decât o călătorie cu prozaicul autobuz? Pentru un poet deprins cu mulțimea anonimă și cu cartierele democratice, autobuzul este probabil cel mai nimerit mijloc de transport, căci corespunde modului său de a percepe lumea în mișcare.
Fiți, așadar, cu ochii pe autobuzul Bacovia! Și anul acesta puteți călători gratuit, duminică, 15 septembrie, având, în loc de bilet sau abonament, un volum de Bacovia.
Le mulțumim prietenilor de la Transport Public SA (Nicoleta Timaru Morti), care pun în mișcare Festivalul Bacovia.

Locatia: Strada George Bacovia – ora 10.00-16.00