Gandul lui Balan

În cāutarea unui strop.

Nu știu ce dracu a fost cu mine, dar de vinā este debutul toamnei, când dimineața te strânge cāmașa, iar la amiazā te moi sub razele tot mai impertinete ale soarelui.

În fine, plecai azi de la serviciu ca de obicei pregātit pentru rutina zilnicā de dupā ora 18.00.
Odatā ajuns la domiciliul conjugal, m-am bāgat sub duș pentru cā nu-i așa? Ce poate fi mai reconfortant dupā o zi de muncā, decât un duș cu apā cālie? Și în timp ce mā sāpuneam și fredonam melodia MACARALE, aud la tv. mare scandal între Iohannis și Veorica pe tema celui mai iubit guvern dintre guverne.

Total neinspirat, sar de sub minunāția de duș lāsând apa sā curgā apa slobodā, pentru a-mi beli fasolea la confruntarea politicā pentru prosperitatea națiunii, cāci tare-mi mai plac meciurile de K1.
Greșealā fatalā! Luat cu mirajul confruntārii politice întru binele națiunii, m-am trezit cu casa inundatā, provocând fārā voia mea o viiturā nāprasnicā pe strada care locuiesc.

Am glumit!
Locuiesc în Bacāu și iar a bubuit pentru a nu știu câta oarā conducta de alimentare cu apā a orașului, iar acum sunt în cāutarea unui strop de apā pentru a-mi potoli setea, cāci de spālat…