Pareri

Cum te trimit şoferii Transport Public S.A. la „origini”.

Am scris de multe ori despre şoferii de autobuz, cei care sunt regii şoselelor municipiului şi care au angajarea făcută la Transport Public S.A. Ăştia n-au habar de alveole şi parchează pe prima bandă, lucru filmat de Urban Bacău şi postat pe reţeaua de socializare cu ceva timp în urmă. Tot ăştia, „încoronaţii sensibili” ai autobuzelor ce scot fum ca un Trabant şi care-s deranjaţi când le soliciţi bilet de călătorie, au şi un limbaj colorat. De cele mai multe ori. În cazul de faţă şi regele autobuzului înmatriculat cu numărul B-407-TPB era tot colorat. Ironic şi arogant, observând un şofer care era parcat în alveola unei staţii din municipiu, într-o poziţie în care nu încurca cu nimic parcarea a 2 autobuze simultan, începe să-l înjure pe şoferul autoturismului. Ca la uşa cortului, de mamă şi de tată. Că aşa scrie în contractul colectiv de muncă al ăstora. Să ştii a înjura şoferii din trafic.

La întrebarea şoferului autoturismului „De ce mă înjuri şi mai ales de ce spui că nu ai loc în alveola când eu văd loc de încă unul”, rebelul ce învârtea volanul autobuzului, părând că băuse vreo 5 pahare de lămâie şi în fundul căruia nu ar fi încăput vreun ac, îi răspunde că „Eu sunt autobuz bă! Marş în pia măi!”

Eu zic aşa: Oricine greşeşte sau e nevoit să parcheze temporar într-un loc care e nepermis de lege însă nu ştiu dacă şi tembelii sunt acceptaţi ca şoferi la societatea menţionată. Sau poate că e careva prin birourile ăstora care să-i educe puţin înainte de a ieşi în lume. Nu de alta, ştim cu toţii că educaţia lipseşte atunci când nu mergi la şcoală şi bănuiesc că TPB nu angajează asemenea specimene.

Când circuli gândindu-te că ai saci cu cartofi în autobuz, accelerând ca un tembel şi apăsând frâna la fel, când blochezi prima bandă în staţiile prevăzute cu alveole sau când refuzi să eliberezi bilet de călătorie trimiţându-mă la magazinul de peste drum, nu cumva ar trebui să mă adresez în acelaşi mod?

Nu de alta, dar sunt sigur că şi mă-ta are acelaşi lucru!

One thought on “Cum te trimit şoferii Transport Public S.A. la „origini”.

  1. Transport Public S.A. Bacau are angajați nu doar astfel de specimene ci și unii in arest la domiciliu sau sub control judiciar. Acuzat de agresiune sexuală , lipsire de libertate și șantaj cercetat in stare de arest preventiv 3 luni de zile ,după care in arest la domiciliu cu dreptul de a lucra la Transport Public S.A. Bacau ca și controlor .

Comments are closed.