Pareri

La grădiniţa 17 a bătut clopoţelul cu bani pentru covoare?

Dacă tot am vorbit de clopoţelul ce a sunat azi pentru prima oară, de zâmbete şi emoţii, uite că apar şi revoltele împotriva sistemului ce părea până recent că s-a însănătoşit. Părea, pentru că mai există cazuri răzleţe în care nişte cadre didactice confundă grădiniţa cu shopingul.

Cazul se referă la o duduie, la o grădiniţă şi anume cea cu numărul 17 şi care e cu Program Prelungit, la mijloc aflându-se după cum deja bănuiţi, banii. Nu despre banii ce îi câştigă doamna din salariul plătit de noi toţi românii prin taxele şi impozitele aferente ci ăia care ar trebui daţi pentru lucruri prezente în clasa celui mic. Pentru că, nu-i aşa, ce nu face românul pentru binele copilului? Eu aş spune, ce nu face românul pentru a intra în graţiile doamnei educator/învăţător/profesor după caz?

Doamna Chirica, căci despre acest nume e vorba, este educatoare la grupa mică ce frecventează aceasta grădiniţă şi se pare că a furat startul de astă vară când a creat un grup pe WhatsApp în care erau prezenţi toţi părinţii copiilor din grupa dumneaei şi a început să facă nişte calcule. La perdele, la covoare, la saltele…etc. În anul 2019, când şcolile au cam abandonat „fenomenul” pentru că au fost prea multe scandaluri în trecut, ne mirăm să mai existe asemenea practici în momentul în care primarul Necula ne umple de comunicate în care alocă bani pentru modernizări de săli de clasă şi creşe, plus necesarul tuturor utilităţilor. Ceva e în contradictoriu şi atunci încep să cred că administraţia nu-şi face treaba. Când o astfel de duduie apare în neant cu dorinţe năstruşnice, parcă mă întorc în timp şi cred că România încă nu s-a vindecat de fenomen.

Înţelegem cazul în care se cer săpun lichid, hârtie igienică sau şerveţele umede, deşi poate că şi astea pot fi asigurate din belşug de administraţia locală, dar când vine vorba despre sume de câteva sute de lei, părinţii au impresia că sunt „jefuiţi”. La propriu şi la figurat.

În momentul în care un părinte critică practica, e scoasă automat din grupul unde ar putea provoca scandal şi trimisă la „plimbare”. E şi cazul părintelui cu care am vorbit şi care, după ce i-a explicat doamnei Chirica faptul că sunt şi perdele la 29 lei/ml nu doar la 100 lei/ml, a fost scoasă din grup. Pentru binele celorlalţi copii cred.

Oameni buni, stimabile cadre didactice, nu ne vindecăm? Primăria asigură tot necesarul unei săli de clasă ce funcţionează în şcolile şi grădiniţele băcăuane şi trebuie doar să cereţi asta! E atât de simplu! Stimabila doamnă educatoare de la Grădiniţa 17 dorea dacă se poate bineînţeles, schimbarea unor chestii prin clasă care cică nu are aer condiţionat. Alo, Bacăul, câţi dintre copiii voştri îşi ţin cursurile într-o sală dotată cu aer condiţionat? Puţini? După judecata doamnei Chirica, faceţi bine şi daţi o mână de ajutor cumpărând câte ceva ce poate fi folositor copiilor voştri, că doar suntem în stare de orice pentru ei.

Părintele copilului nu a dus astăzi copilul la grădiniţă pentru că s-ar teme de reacţiile doamnei educatoare ce s-ar putea răzbuna pe el şi se zbate să-l mute la o altă grădiniţă. Astfel, ăştia de rând care suntem cetăţeni simpli, blamăm din nou sistemul de învăţământ, aşa-i? Pentru un astfel de caz în care unele doamne educatoare nu înţeleg că toate clasele sunt dotate cu cele necesare şi apelează la buzunarul părinţilor.

La Lizuca cică s-au cerut doar vreo 30 de lei pentru imprimantă. Mai cu bun simţ. Plus două draperii. Parcă nu sună a „jaf”.

Îi oferim doamnei educatoare dreptul la replică pe adresa contact@urbanbacau.ro şi ne gândim că poate între timp s-a răzgândit în ceea ce priveşte „nevoile speciale” ale unei clase ce vrea să pară de fiţe.

One thought on “La grădiniţa 17 a bătut clopoţelul cu bani pentru covoare?

  1. Dacă ai știi cât se cere și câte răspunsuri vin înapoi cu ”nu avem bani, descurcați-vă din fonduri proprii cu prioritatea plății utilităților” de borăști, iar aici vorbim de chestii adevărate, de la câteva mii de lei în sus, pentru doo perdele și un covoraș îți iei muie direct. Banii în schimb se duc la cine pupă-n pulă primăria și tovarășu’.

Comments are closed.