Bucurie, zâmbete şi emoţii la începerea noului an şcolar!

A început un nou an şcolar. Astăzi a sunat clopoţelul pentru prima dată şi la şcoala Domniţa Maria, şcoală la care am fost prezenţi pentru a imortaliza bucuria, zâmbetul şi emoţiile copiilor pe de o parte şi a părinţilor de cealaltă parte. O vreme superbă de toamnă şi printre razele soarelui observ zâmbetele şi chicotelile elevilor aşezaţi frumos în careu.

Festivitatea deschiderii noului an scolar la scoala Domnita Maria

Florile au fost cuvântul de ordine şi au fost ţinute în mâini de elevii ce păreau nerăbdători să păşească în clasă alături de învăţător sau profesor. Discursurile domnului director Luca şi ale fostei directoare, doamna Elena Hărătău, invitată la festivitate, au fost ascultate în linişte şi cu mare interes de părinţii ce vorbeau pe la colţuri că şcoala se află într-un proces de modernizare benefic studiilor făcute de copiii lor, aplauzele şi uralele nelipsind pe alocuri. Îndemnurile de a învăţa cât mai bine au fost parte a discursurilor avute de toţi cei care au ajuns la microfonul instalat în curtea şcolii, recomandarea specială a domnului director Luca de a folosi pasajul subteran Letea urmat fiind de promisiunea că acesta va fi igienizat săptămânal şi se vor face eforturi pentru ca el să fie în condiţii normale pe tot parcursul anului şcolar, viaţa elevilor ce parcurg drumul spre şcoală fiind lucrul cel mai de preţ.

Vizibil emoţionat, directorul şcolii a avut doar cuvinte de laudă şi discursul a fost unul dătător de speranţe pentru mai bine, explicând că alături de părinţi poate contribui la o educaţie bună oferită acestor copii care sunt viitorul nostru, al tuturor.

Pe o măsuţă, alături de oficialii prezenţi la festivitate, am zărit o fotografie a fostei doamne profesoare/directoare a şcolii, care a încetat din viaţă fulgerător în acest an, Deaconu Elisabeta, un gest de apreciat făcut de conducerea actuală a şcolii.

După ce s-au anunţat elevii ce vor beneficia de burse în acest an, după poza de grup, copiii au intrat în clase însoţiţi de părinţi şi doamnele învăţătoare/profesoare.

După festivitatea de deschidere, mai mulţi elevi şi părinţi au ţinut să o îmbrăţişeze pe fosta doamnă directoare a şcolii, Elena Hărătău, revederea fiind compusă din zâmbete şi emoţii alături de felicitările pentru ceea ce a însemnat perioada în care a activat în această şcoală.

Deşi mă aşteptam să aud şi discursuri cu tentă politică, am fost plăcut surprins să observ că acest aspect a lipsit astăzi la scoala Domniţa Maria.

Administratorii Urban Bacău le urează deasemenea tuturor elevilor ce astăzi au păşit în noul an şcolar, un an bun şi presărat cu reuşite, sănătate şi minte luminată în ale învăţăturii.