Pareri

Suspendarea domnului Hriban trage în jos economia, aduce toamna mai devreme şi creşte rata natalităţii in judeţ!.

Personal nu am auzit de USR până-n ianuarie 2018. S-a întâmplat să nu-mi zboare pe la ureche „termenul” ăsta de Uniune care vrea să Salveze România. În speţă orice partid nou ar apărea în România e înconjurat de temerile românilor că sunt doar nişte hapcăi ce vor doar „ciolan” şi atât. Într-un fel le-aş da dreptate acelora care sunt sceptici în acest sens, clară fiind istoria partidelor ce ne-au rupt de realitate în ultimii 30 de ani.

Pe de altă parte, partidul ăsta a început să se închege abia din vara anului 2018 când au avut loc valurile de înscrieri în ceea ce vrea să însemne oameni noi în politică. În organizaţia locală şi judeţeană am avut ocazia să-i cunosc pe mulţi dintre ei şi să discut despre ceea ce i-a făcut să aleagă asta. Cu foarte mulţi sunt încă prieten şi discut zilnic. Orice problemă apărută într-un moment anume e discutată adesea cu unul dintre ei şi am apreciat mereu deschiderea lor pentru asta.

Să revin, ăştia au luat naştere pe plan local, efectiv, prin vara anului trecut. Până atunci erau doar un mic fâs necunoscut pentru cei mai mulţi băcăuani. La ultimele alegeri au câştigat în municipiul Bacău împreună cu cei de la PLUS şi au devansat PSD şi PNL ceea ce a demonstrat pe de o parte încrederea oferită de locuitorii oraşului şi pe de altă parte speranţele puse în ceea ce înseamnă USR pe plan local.

De vreo 3 zile, pentru că nu au mai fost avarii şi nici accidente rutiere ce câştigau prime-time-ul, unii încearcă să arate cu degetul spre „scandalul” din USR Bacău şi anume suspendarea preşedintelui filialei locale, domnul Sebastian Hriban. Am discutat cu el de vreo 2-3 ori şi pot spune că e un domn la propriu şi la figurat, unul care poate duce în spate ceea ce vrea să arate USR-ul local. De aici şi până la „frecuşurile” de mâini ale invidioşilor din cealaltă tabără e doar un pas: Prostia!.

Păi, băi nene, cetăţenii hotărăsc cine e potrivit pe funcţiile USR local? Cetăţenii hotărăsc cine să fie preşedinte, cine să se înscrie, cine să fie suspendat şi ce poziţie să ia filiala într-una din problemele apărute în administraţia locală? Adică e treaba lui Gigel de la 3 o suspendare făcută în interiorul partidului? Clar că nu dar s-au găsit câţiva care încearcă să dea de pământ cu ei fără sorţi de izbândă. Cel puţin asta văd eu. Nu ştie nimeni motivul suspendării dar vorbesc de „democraţia” din partid şi că vezi doamne, au loc „execuţii”. Să mă înţelegeţi, poate a avut loc o „execuţie” dar nu ştie nimeni detalii despre motivul suspendării, moment în care nu poţi decât să devii o simplă hârtie igienică.

N-au răbdare să iasă în public detaliile şi încearcă să le arate ălorlalţi că şi acolo e ca la PSD. Nu domnilor, ca la PSD nu-i nicăieri, acolo stau râmele încolonate în spatele lui Benea, execuţiile au loc lunar de 30 de ani încoace (vezi ultimele întâmplări din cazul Necula-Benea de la Insulă) şi totul se modifică după bunul plac al unuia. Ştie careva câţi miniştri a „executat” guvernarea PSD în cei 3 ani şi jumătate? PSD a schimbat 78 de miniștri, exact câte guverne a avut România de la 1918 încoace. 78 de „execuţii” ce ne-au afectat şi la buzunar şi la nivelul de civilizaţie. Fiecare ministru a făcut o lege şi a plecat lăsând-o anapoda. Astea sunt măsurile unui partid ce ne afectează. Că e Barna sau că nu mai e în fruntea USR, nu ne afectează pe niciunul dintre noi, dar unii nu văd decât aia cu „realizările” invizibile ale useriştilor. Ce aţi fi vrut? Legi făcute de ei şi votate în Parlament de guvernul PSD-ALDE? Nu-s la guvernare, nu-s în administraţie şi n-au consilieri locali dar nişte frustraţi vor să vadă ce au lăsat în urmă pentru a vota altceva decât tichetele de vacanţă oferite de PSD bugetarilor, din banii celor ce lucrează în privat.

E incredibil cum suspendarea domnului Hriban trage în jos economia, aduce toamna mai devreme şi creşte rata natalităţii in judeţ. Cum nu au reuşit ăştia finalizarea decolmatării din cauza suspendării preşedintelui USR Bacău. Parcă nici pescăruşii veniţi pe lacul Insulei nu-s fericiţi din cauza asta. Plus că nici marcajele rutiere nu-s cum trebuie tot din cauza asta. Suspendarea lui Hriban e una ce ţine de organizaţiile locale şi judeţene şi se rezolvă în birourile partidului nu în comitetul de părinţi de la şcoala Ion Luca. Nici la terasa Berăriei cu Noroc nu se fac mutările în USR după bunul plac al consumatorilor de bere.

Una peste alta, nu-i treaba mea ca cetăţean ce preşedinte au, ce suspendă şi din ce cauză suspendă un membru. În final, ştie careva de ce a fost suspendat Hriban sau doar ne afirmăm cu postari de dragul reacţiilor de orice fel? Aşa-i că habar n-avem şi nici nu afectează economia locală? Ar fi treaba mea dacă tu ai chiloţii murdari şi ţi-ai pedepsit nevasta pentru neîndeplinirea „atribuţiilor”? 🙂