Comunicat de presa

Acţiuni de instruire a şoferilor de autovehicule destinate transportului de elevi.

La nivelul intregului judeţ, poliţiştii băcăuani desfăşoară activităţi de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi.

Joi, 05 septembrie , poliţiştii rutieri şi cei de prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au continuat activităţile de instruire a conducătorilor de autovehicule destinate transportului de elevi.

Astfel, şoferii de microbuze şcolare au fost instruiţi cu privire la conduita în trafic, respectarea regulilor de circulaţie, interzicerea folosirii telefonului mobil fără dispozitiv mâini libere şi multe alte sfaturi preventive foarte necesare pentru asigurarea unei călătorii în siguranţă a celor mici .

De asemenea, poliţiştii rutieri au verificat deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a poliţei de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie.

Totodată, în cadrul acestor activităţi, poliţiştii verifică semnalizarea rutieră în zona unităţilor de învăţământ, iar în cazul în care sunt constatate nereguli, acestea vor fi aduse la cunoştinţa administratorului drumului public şi se va solicita remedierea lor.

Acestea sunt doar câteva din activităţile desfăşurate premergător începerii anului şcolar, poliţiştii continuând derularea de acţiuni şi după debutul şcolii, astfel încât actul educaţional să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.