Local

Monitorizare video în parcurile Bacăului!

Primarul Bacăului, Cosmin Necula, a inaugurat, miercuri, Dispeceratul video al Municipiului Bacău. Acesta are rolul de a asigura în timp real, non-stop, monitorizarea imaginilor oferite de cele 64 de camere video instalate în oraş.

Operatori calificați ai Poliției Locale supraveghează 24 din 24 h parcurile în care au fost amplasate echipamentele, după cum urmează:

– Parcul Cancicov (16 camere)
– Parcul Catedralei (8 camere)
– Parcul Nord (8 camere)
– Parcul Sud (8 camere)
– Parcul Olimpic (8 camere)
– Parcul Gherăieşti (16 camere)

Echipamentele achiziționate sunt de înaltă performanță, oferind imagini de mare precizie (camere video cu rezoluție 4K, zoom optic 22x, 25 de cadre pe secundă).

Practic, tehnica disponibilă poate efectua zoom-ul necesar pentru a reda perfect chiar și imaginea unei monede de 50 de bani.

„Următorul pas este extinderea supravegherii video pe traficul rutier și amplasarea camerelor de luat vederi în mai multe intersecții aglomerate din oraș. Am aprobat deja alocarae bugetară pentru această investiție.

Siguranța cetățenilor este pe primul loc iar sistemul de supraveghere implementat este un sprijin real pentru identificarea unor eventuale incidente/ situații de risc și pentru intervenția cât mai rapidă a Poliției Locale sau a altor instituții de ordine și siguranță publică.” a spus primarul Necula.