Pareri

Când unul damblageşte pe facebook şi celălalt a ajuns în vârful politicii locale. Frustrant întradevăr.

Câţi dintre noi ne mai aducem aminte de colegii din gimnaziu? Puţini, aşa-i? Câţi dintre voi ştiţi ce au ajuns în viaţă acei foşti colegi? Mai puţini.

E un caz ce mi-a sărit în ochi de curând, unul în care mi-a fost dat să cunosc doi băcăuani ce au fost colegi în şcoala gimnazială. Unul dintre ei a ajuns prin seriozitate în politica băcăuană unde are pe mână frâiele partidului şi o credibilitate plus respect, apreciabilă. Celălalt delirează prin nişte postări ridicole pe unul din grupurile din Bacău. Rău sau bun, nici nu mai contează. Îi înţeleg frustrările lui Ciocoiu vizavi de reuşitele lui Cernic, probabil din cauza asta are comportamentul celui mai ciudat proprietar de grup pe facebook, încerc să înţeleg lucrul ăsta.

Între cei doi foşti colegi n-a existat vreo „dragoste” prin curtea şcolii dar „ciudatul” o dezvoltă acum prin grupul pe care postează despre orice dar nu despre Bacău. Anul ăsta îmi scria tipul în privat că se va ocupa de USR-ul local şi că rezultatul alegerilor va depinde de politica pe care o va duce el pe grup. Am zâmbit şi i-am spus că delirează. „Atât timp cât fac bani şi am o mulţime de like-uri, habar nu ai despre asta”, îmi răspunse el prin luna mai. Şi uite că USR-ul lui Cernic a câştigat pe municipiu. Frustrarea a dus mai recent la crearea unui sondaj (copie fidelă a sondajului creat de Urban Bacău) în care după ce că nu adresează vreo întrebare ci doar a afişat nişte fotografii, după ce au votat circa 600 de băcăuani (în timp ce sondajele pe Urban Bacău au atins circa 10.000 de „votanţi”), administratorul „super grupului” explică faptul că un antreprenor ar ajunge primar. 600 de voturi nu înseamnă nimic în primul rând, dar amuzat am fost să văd că „ciudatul” a ezitat să îl nominalizeze la „postul de primar” pe fostul coleg de şcoală. Deşi se ştie că e una din variantele viabile ale USR-ului local.

Ciocoiu ar putea să afişeze pe acel grup lucruri despre Bacău, lăsând „ştirile” din alte oraşe deoparte, moment în care a ajuns să aibă mai mulţi blocaţi pe grupul ăla decât Necula pe pagină. Şi credeţi-mă că primarul nostru a depăşit orice limită.

Aşa-i că-i greu Ciocoiule să îţi vezi foştii colegi cum reuşesc în viaţă şi tu să damblageşti pe facebook? Frustrant. Probabil că doamna profesoară de limba română avea dreptate în ceea ce-mi povestea. Lasă amice, contează că tu ai mai multe „like-uri” ca Cernic. 🙂