Comunicat de presa

ABA Siret face precizări după finalizarea decolmatării de la Insula de Agrement.

Utilajele constructorului care a realizat decolmatarea la Insula de Agrement încă sunt prezente pe teren şi lucrează. Multe persoane au întrebat pe reţelele de socializare de ce se mai lucrează, dacă decolmatarea a fost finalizata pe 1 septembrie.

ABA Siret a trimis astăzi un comunicat de presă prin care explica lucrările de după decolmatare. Procesul de „predare-primire” a fost semnat, însă constructorul trebuie să lase în bune condiţii obiectivul după lucrări :

„Referitor la obiectivul de investiții “Refacerea capacității de tranzitare a acumulării Lac de redresare aval captare acumulare UHE Bacău II, județul Bacău”, Administrația Bazinală de Apă Siret precizează faptul că, în urma notificării primite din partea constructorului și a verificărilor topografice, în data de 30 august a.c. s-a semnat un proces verbal de predare-primire a cuvetei lacului de agrement, consfințind încheierea lucrărilor de decolmatare, conform contractului. Investiția prevede, însă, și alte intervenții. Astfel, procesele tehnologice pe care le efectuează în prezent antreprenorul sunt adiacente decolmatării efective și țin de lăsarea în bune condiții a obiectivului și bermei aparținând Hidroelectrica (dezafectarea drumului și a rampelor de acces, transportul materialului din depozitele intermediare, readucerea la starea inițială a terenului în zona organizării de șantier).  

Întrucât aceste operațiuni finale nu presupun intervenție în cuveta lacului, începând cu data de 1 septembrie 2019, orele 18, s-a demarat procedura de refacere a volumului de apă din acumulare.”.