Gandul lui Balan

Pensionarul special Fâl-fâl. Traseu de basm!

Și-a început cariera diplomaticā prin 66, deci nomenclaturist de-a lui ceașcā. De tânār i-a plācut luxul, țintind doar posturi prin occident. Dupā revoluția s-a înscris în PDSR, pupându-l în fund pe Iliescu. Sātul de vânturile moșului, Fâl-fâl și-a fācut un partid de 2℅ cu un nume comercial. Alianța pentru România. Vâzând cā stânga nu-i mai aduce nimic, s-a decis sā tragā pe dreapta.

Dar nu brusc ci treptat. În primā fazā și-a fuzionat partidul liliputan cu PNL-ul, solicitând post de conducere și chiar i-a ieșit. Mileniul trei l-a gâsit pe moș teacā înțolit în galben și cu sāgeata albastrā pe chiept. N-a reușit mare lucru, așa cā s-a hotārât sā-l pupe-n fund pe Tāriceanu pe care-l cunoscuse pe când era boss peste Rompetrolul lui Patriciu. Acum i s-a promis de Veorica, postul de sāf la senat. Și cum fâl-fâl a fost toatā viața un lingāu avar, iatā cā se poate urina cu boltā și pe Tāriceanu și pe partidulețul ALDE de 4%. Ce nu face moșul pentru o pungā de galbeni și douā cutii de viagra?

Acesta este fâl-fâl. Specimenul āsta a condus diplomația româneascā, justiția, armata, iar noi ne întrebām de ce oare am ajuns aici?
Pentru toate aceste „merite”, fâl-fâl încaseazā pensii speciale cumulate a cāror cuantum se ridicā anual la 350.000 de lei.