Pareri

Puterea exemplului! Când cetăţenii pun presiune pe liniştea lor, iese cum vor.

Astăzi a fost o şedinţă a CL în care s-a discutat şi despre proiectul KFC, printre alte puncte ce vizau proiecte locale dorite şi ea s-a transformat într-un ring în care „leii” şi-au arătat colţii. În plină campanie electorală, consilierii au profitat din plin de acest subiect controversat şi au dorit să etaleze puţină politică pentru oameni. Politică pentru oameni care nu-i aşa efervescentă când vine vorba de subiectele abordate în fiecare şedinţă.

Câţiva consilieri locali PSD au fost în teren săptămâna asta şi au discutat cu oamenii revoltaţi din zona Mărăşeşti 100 în ceea ce priveşte proiectul KFC. O acţiune de lăudat fără discuţie dar mi-aş dori ca acest lucru să se întâmple mai des şi în aproape toate problemele semnalate de cetăţeni nu doar la cele care vizează un politician din opoziţie. Fără discuţie, PSD-ul a fost puţin mai efervescent pentru că Dragoş Luchian e „parte componentă” a scandalului şi grija pentru locatari a fost mai mare. Încerc să mă gândesc dacă în cei 3 ani şi jumătate de administraţie PSD au mai fost cazuri în care aceşti consilieri au mers pe teren. Cred că nu. Sau poate nu ştiu eu.

E perfect să-i văd în teren pe aceştia şi chiar îi felicit pentru asta dar aştept ca pe viitor şi mai ales când nu e vreo campanie electorală în apropiere, să mai văd aşa ceva. Asta cu KFC poate fi începutul unei normalităţi.

Habar nu am ce e în regulă şi ce nu la acest proiect, oamenii din zonă şi-au expus punctul de vedere astăzi în cadrul şedinţei şi consilierii au trebuit să voteze. A fost un 13 la 3 împotriva aprobării acestui proiect şi asta poate fi interpretată ca o victorie a cetăţenilor din zonă.

Viceprimarul Constantin Scripăț a criticat intens proiectul pe care l-a considerat profund greșit și în care ar fi identificat o serie de nereguli. Scripăț s-a războit și cu secretarul municipiului, Ovidiu Popovici, căruia i-a cerut demisia. Popovici nu a fost prezent la ședință, fiind în concediu.

Gheorghe Huluţă, „verticalul” sindicalist ajuns la os a încercat să-i oprească acuzând că fac campanie electorală, una care e în detrimentul lui probabil, una care nu dă bine pentru viitoarele sau fostele retrocedări de spaţii verzi prin Bacău. Ăsta poate fi un punct sensibil şi barometrul pentru viitoarele proiecte situate pe spaţiile verzi şi aşa puţine rămase în oraş. Repet, habar nu am cât de mult ar dăuna sau ajuta Bacăul acest proiect însă e cert că azi nişte cetăţeni au obţinut o victorie.

One thought on “Puterea exemplului! Când cetăţenii pun presiune pe liniştea lor, iese cum vor.

  1. Ar trebui ca toti cetatenii sa inteleaga faptul ca singura solutie la rezolvarea problemelor nu sunt indiferenta sau faptul ca isi varsa necazurile pe retelele de socializare. O simpla explicatie este aceea ca atata timp cat folosesti aceleasi metode, nu ai cum sa obtii rezultate diferite. Bine, ca trebuie sa fie un nivel de implicare mare pentru a putea sensibiliza si pune presiune pe autoritati, asta tine de determinarea cu care esti dispus sa atingi obiectivul.
    Referitor la situatia strazii Panselelor, lucrurile nu se vor opri aici, ci autoritatile vor avea sa afle cum si in ce fel trebuie sa respecte nevoia de siguranta si buna convietuire in aceste spatii, cetatenii sunt pregatiti sa ofere si solutii care prin care autoritatile sa isi asume in scris angajamente pentru platitorii de taxe si impozite locale. Ori, daca le va fi usor sau greu, asta depinde de executiv sa actioneze in consecinta.

Comments are closed.