Orice pentru inaugurare! Astăzi au dat foc vegetaţiei din albia Bistriţei!

În disperarea a ceea ce înseamnă inaugurarea Insulei, Benea, cel responsabil cu decolmatarea a dat ordin ca vegetaţia din albie să nu mai fie cărată ci să-i fie dat foc. Adică nişte băieţi s-au apucat acum câteva zile să cosească acea vegetaţie şi să o care în afara albiei dar văzând că durează o veşnicie, a gândit-o Benea rapid. I-au dat foc în mijlocul zilei, pe o temperatură de 33 de grade Celsius, fumul gros degajat fiind o problemă pentru toţi locuitorii din preajmă.

Video by Florin

“Băieţii” au avut autorizaţie că doar n-o fi fost greu să obţină acest act tovarăşul de la Bruxelles. Autorizaţia însă e sub semnul întrebării din mai multe puncte de vedere, începând cu lipsa unei ştampile şi cu normele ce sunt specificate în materie de, deşeuri organice, plus neavertizarea locuitorilor din zonă că se va efectua foc deschis în albia Bistriţei.

Au recurs la orice doar-doar vor apuca pe 1 septembrie să înceapă umplerea albiei cu apă. Aluviunile au fost cărate pe malul dinspre Letea Veche în proporţie de 30-40% şi nu l-au cărat în afară albiei, lucrul ăsta fiind o “şmecherie” ce face parte din activitatea firmei ce se ocupă de această decolmatare. Dacă ăştia vor începe umplerea albiei cu apă, mă gândesc la acele debarcadere care nu-s terminate de băieţii de la SSPM şi cred că le va fi imposibil să le mai finalizeze aşa cum trebuie, dar ambiţia lui Benea de a “finaliza” la data promisă îi dă dreptul să calce pe morminte, acest lucru însemnând şi răfuiala de săptămâna asta în ceea ce priveşte demisia cerută lui Chindruş şi apostofrările la adresa lui Necula.

Aşteptăm cu interes ziua de duminică atunci când vom vedea dacă se începe umplerea albiei din jurul Insulei de Agrement.