Întâlnire de gradul zero la Insula de Agrement!

S-a iniţiat o întâlnire de gradul zero la intrarea de la Insula de Agrement, duminică de la ora 16.00 pentru că autorităţile locale, în speţă Benea şi Necula, au anunţat încă de acum 3 luni că apa va clipoci pe Insulă la 1 septembrie şi băcăuanii se vor putea bucura de această oază de agrement aşa cum s-au bucurat în anii trecuţi. Evenimentul creat pe facebook coincide cu ziua în care Insulă ar trebui să fie gata şi să vedem politicienii tăind panglica controversatului obiectiv local. Vom vedea dacă va fi aşa duminică de la ora 16.00 când băcăuanii îşi dau întâlnire în faţa Insulei.

Evenimentul creat pe facebook:

“Duminică, 1 septembrie, la ora 16:00, profităm de ziua liberă și mergem să verificăm promisiunea electorală pe care domnii Benea și Necula au făcut-o de față cu Viorica Dăncilă în toiul campaniei electorale din luna mai 2019: “La 1 septembrie va <<clipoci>> apă în albia lacului de agrement, iar jungla urbană va fi doar o amintire neagră pentru băcăuani.”
(Dragoș Benea, 22 mai 2019, sursa
Ziarul de Bacău: http://bit.ly/insulazdbc)

În 3 ani de zile, administrația Necula-PSD nu a reușit nici să termine la Insula de Agrement ceea ce a început (cu mari hibe de proiectare) administrația liberală, nici să realizeze decolmatarea lacului din jurul acestui obiectiv, în ciuda fondurilor europene și guvernamentale disponibile, dar și a puterii totale pe care o deține la toate nivelurile (municipal, județean, național).

S-au scurs 5 ani fără ca noi, băcăuanii, să putem vizita această oază de verdeață scoasă din circuitul public timp de jumătate de deceniu din cauza nepriceperii celor care ne-au condus și ne conduc în continuare. Ceea ce trebuia să dureze 10 luni/maximum 1 an a ajuns să se întindă până în toamna anului 2019… și nici nu știm dacă încă e gata!

Ne vedem la ora 16:00 fix la intrarea principală. Vom încerca să intrăm pe Insula (ar trebui să fie deschisă, nu? Că așa ne-au asigurat cei doi pesediști), după care vom avea o mică dezbatere cu următoarea temă: ce putem face astfel încât Bacăul să nu mai aibă șantiere interminabile și chiar părăsite, cu multe milioane de lei cheltuiți degeaba (stadion, spital, sală polivalentă etc)? Presiunea civică ar face diferența sau avem nevoie de un alt context politic?

Evenimentul se adresează tuturor băcăuanilor interesați în primul rând de dezvoltarea orașului și în subsidiar de arătarea obrazului celor care ne mint de la un ciclu electoral la altul. Acesta nu este un protest, ci o întâlnire cetățenească.

Vă așteptăm!”