Pareri

După Oncologie, vin şi reclamaţii de la Policlinică. Mai avem medici în Bacău?

În timp ce medicii ridică în România 4.000 de euro, aşa cum Dancilă a susţinut pe ecranele televiziunilor, în timp ce medicii unguri sunt dornici să vină la noi să profeseze pentru aşa salarii băbane, uite că mai primim o „reclamaţie” de aici de la noi, din Bacăul unde Spitalul Judeţean e „model” de campanie electorală şi dispute politice dar nu şi de competenţe medicale.

Indiferenţa primează, timpii de aşteptare s-au dublat şi empatie, ioc. Se doresc salarii, bonuri, tichete şi cât mai multe sporuri pentru #nimic. Când vine vorba de bolnavi, parcă nu mai sunt angajaţi în sistemul medical ci într-un lagăr de concentrare.

Astăzi am primit pe adresa blogului un mail care seamănă cu multe altele ce au ca subiect indiferenţa celor din sistemul de sănătate românesc, în speţă băcăuan pentru prietenul nostru.

„Sunt un car de nervi! De dimineaţă de la 6 în policlinică, 20 de inşi la uşă, eu cu bonul 2. S-a anunţat din cabinet că primii intră cei cu concedii medicale şi apoi bonurile. După vreo două ore de „concediaţi medical” (şi încă mai erau de intrat, iese doctorul şi spune „îmi cer scuze, trebuie să plec vreo două ore în spital că am o operaţie urgenţă, dar va veni un coleg în locul meu să continue”.

După încă o oră de aşteptat, timp în care „colegul” nu a mai venit, ne anunţă asistentă, un „maldăr” de vreo 100Kg, că a picat sistemul de carduri şi că cine stă după trimiteri, nu le va putea obţine. Aşa că, după 4 ore de stat în picioare, că holul e gol şi nu are un scaun, a trebuit, cu bonul 2 în mână şi spatele ţeapăn, să plec. Așa a fost tratat tatăl meu azi pe banii lui!” ne scrie Marius.

Eu zic să-i chemăm pe unguri că poate fac totuşi treabă bună. Şi poate că nu înţeleg înjurăturile băcăuanilor trecuţi prin secţiile astea unde nu prea există chef de treabă. La Oncologie în primul rând, că alea nu înţeleg că meseria e asistent şi nu „plictisită”. Nu o pot uita pe „tembela” de acolo. Din păcate.