Pareri

Răfuieli pesediste pe facebook. Se mănâncă între ei? Necula dă ghiuleaua înspre Benea!

Eram obişnuit până acum să văd răfuieli între liderii politici ai tuturor partidelor, între consilierii PSD şi cei liberali, între userişti şi pesedişti, ş.a.m.d. Astăzi m-am lămurit că astea nu mai sunt aşa vizibile pentru că a început lupta internă în PSD, în primul rând între lideri prezenţi în Guvernul Dăncilă, apoi în Senat şi în Parlament pentru ca astăzi să-i vedem şi pe ai noştri, ăştia locali, la treabă.

Când nu reuşeşti să pui pe tapet nici o realizare şi ai administrat mai bine de 3 ani municipiul şi judeţul fără să oferi ceva vizibil oamenilor, încerci să găseşti vinovatul chiar în ograda ta pentru că în astfel de lupte nu îi poţi include pe cei din opoziţie.

Ăştia locali, Necula şi Benea, unul mai orgolios ca altul, s-au tachinat de la bun început, adică de prin 2016, dar de vreo două zile au dat foc la valiza diplomaţiei care ar fi trebuit să existe. Astăzi, Necula i-a răspuns lui Benea printr-o ironie, una făcută de celălalt ieri. Mă întreb dacă ăştia n-au telefoane, facebook, WhatsUp sau alte căi de se răfui. Sau poate că le place răfuiala în public, rufe murdare spălate în văzul tuturor.

Necula a afirmat astăzi ceva ce m-a dat pe spate, anume că Guvernul României a luat din banii băcăuanilor suma de aproape 13 milioane euro. Acum, nu prea înţeleg cum i-a luat. Probabil că nu i-a acordat în anumite privinţe dar sigur nu a venit Veo în vizita de pe Insula de Agrement şi a plecat cu valiza de bani. Când afirmă asta, dă cu biciul în Benea spunând că ar dori ajutorul lui în a „recupera” aceşti bani şi dacă îşi dă drumul la gură, să o facă în interiorul partidului nu în public. Eu zic că a început războiul în care se vor mânca unul pe celălalt. Până la Locale nu mai rămân decât oasele şi nişte articole pupincuriste prin presa plătită de partid.

Pe de altă parte mă întreb, dacă prin absurd Guvernul n-ar fi „furat” banii băcăuanilor şi anume suma asta de aproape 13 milioane de euro, ce realizări măreţe am fi avut? Momentul ales să denunţe „furtul” e unul ce ţine de răfuială şi nicidecum de grija lui Necula pentru municipiul Bacău faţă de care s-a „ars” de vreo 3 ani. În materie de rămăşaguri i-a băgat pe ăia de la SSPM la înaintare neavând curajul să iasă în faţa băcăuanilor chiar el şi să le explice de ce avem parte de un alt eşec.

Aşadar tovarăşul Benea să-şi bage minţile-n cap şi să-l ajute pe ăsta să aducă banii în Bacău. Că dacă se supără mai dă ceva din casă şi va face asta pe facebook, acolo unde-i place lui cel mai mult.