Pareri

Semieşecul lui Necula a fost anunţat. Finalizarea Insulei a fost amânată cu 2 luni!

Cine a crezut în rămăşagul pus de Necula cu Benea la vizita Veoricăi pe Insula de Agrement? Părerea mea e că doar vreo 12-13% dintre băcăuani, fix bula aia rămasă ca simpatizanţi ai PSD din tată în fiu. Probabil că vreo câţiva ce au rude în Primărie, vreo doi de la Filarmonică, vreo patru de la SJU şi încă vreo câţiva de la Spaţii Verzi. Au susţinut rămăşagul toţi consilierii PSD care mi-au recomandat să am răbdare până pe 1 septembrie şi voi vedea de ce e în stare Necula.

Astăzi, Necula a confirmat. Slab pregătit, incompetent şi bun de pus rămăşaguri. În rest, cam nimic. Insula de Agrement a pus probleme SSPM-ului care s-a apucat de 100 de lucrări în vara asta, nereuşind să acopere necesarul de muncitori niciunde. Astfel, vedem străzi începute şi neterminate de săptămâni bune, o parcare la care s-au chinuit vreo 2 luni, o îngrijire a spaţiilor verzi defectuoasă spre invizibilă şi tot aşa.

Cică au găsit nereguli la nişte pompe ce le-au dat bătăi de cap. Recunosc că nu bănuiam ce motive vor găsi pentru a explica eşecul de la 1 septembrie dar ştiam că le vor găsi.

Aşadar, Insula va fi finalizată odată cu căderea primilor fulgi de nea. Dacă e să o „nimerească” de data asta, dealtfel se poate să avem parte de o nouă amânare.

Ceea ce-i fain e că ăştia cică „îşi asumă” amânarea. Băi băieţi, vă asumaţi eşecul mai bine zis, amânarea nu-i cuvântul potrivit ce poate explica neputinţa şi neprofesionalismul. Cea mai slabă administraţie a oraşului din ultimii 30 de ani tocmai ce a dat-o în bară pentru a câta oară? Nici nu mai ştim câte promisiuni, câte date, câte numere şi câte planşe colorate cu marile realizări virtuale au fost date în presă.

Rămâne să-l vedem pe Benea cum dă ordinul de umplere a lacului duminică, 1 septembrie. Sau poate că e pregătit un comunicat ce va explica o amânare? Să fie un tandem al neputinţei administraţiei locale. Ne auzim peste 2 luni, da?