Pareri

Centura Bacăului. O ştire pe zi. Să fie campanie electorală! Turnăm asfalt!

Momentul în care un şurub e strâns bine pe Centura Bacăului, apare postarea tovarăşului Benea ce explică vânzoleala pesediştilor în ceea ce priveşte viteza lucrărilor. Craiul de la Bruxelles a făcut astăzi anunţul că „fenomenul” Centura Bacăului, şantierul numărul unu’ al României, va avea parte de asfaltare din 9 septembrie.

Nenea ăsta n-a înţeles nici o clipă că se lucrează acolo exact cum trebuie şi că asta e doar o normalitate, una singulară în ultimii 3 ani şi jumătate a administraţiei pesediste din judeţ. Ceea ce văd în comunicatul trimis presei „pupin'”, e fragmentul în care le recomandă unora să „tacă exemplar”. Să tacă şi să savureze fenomenul normalităţii. Atacul la persoană şi critica adusă opoziţiei ocupa 80% din comunicat, modul ăsta fiind cel agreat de Benea pentru toate anunţurile făcute pe facebook, asta pentru că aşa-s crescuţi ăştia în pepiniera PSD din şcolile de vară celebre.

Ceea ce se întâmplă pe şantierul Centurii e o normalitate ce trebuia să o vedem încă de la inaugurarea făcută tot de Benea acum mulţi ani în urmă. A uitat că tot el stătea crispat la tăierea „moţului” Centurii alături de alţi miniştri prezenţi la şedinţa foto. N-a „tăcut exemplar” de atunci până acum şi a tot încercat să explice că el n-are vină. El doar a „lătrat”, şi-a primit banii pentru funcţia ocupată şi a stat cuminte în banca lui.

Este un moment în fața căruia toți detractorii proiectului de infrastructură – care ne anunțau că centură fie nu are finanțare, fie nu are autorizație de construire, fie nu se va face – ar trebui să tacă exemplar. Le recomand să-și păstreze emoțiile și speranțele doar pentru examenele de la facultate, pentru că minciunile și dezinformările lor au fost infirmate de realitatea de pe teren.

Este, de asemenea, un moment ce reconfirmă faptul că lucrările la cel mai dinamic șantier de infrastructură rutieră din România continuă într-un ritm mai mult decât convingător, Guvernul PSD achitându-se cu responsabilitate de obligațiile asumate la demararea proiectului.” a mai spus Benea.

Tovarăşe, cred ca inaugurarea luminilor de la Palatul administrativ te-a zăpăcit mai tare decât trebuia. În afară de Centură, le mai vorbim alegătorilor şi despre altceva? Cum? N-avem despre ce? Aha.

Aţi reuşit să ajungeţi undeva la 13-15% încredere în materie de propagandă şi nu mai reuşiţi nici pe ăştia să-i amăgiţi mult. În campaniile electorale românul nu-şi mai apleacă aşa uşor urechea, ăştia vor acum activitate în toată perioada mandatului.