Gandul lui Balan

Concertul pentru pian și taraful din Clejani în la minor – opus 16.

Iertat sā fiu, dar nu am gāsit un termen de comparație mai potrivit pentru ehipa PMP-ului desemnatā în a ataca jilțul de la Cotroceni.

Trebuie sā recunosc cā partidul marinarului m-a surprins în mod plācut prin nominalizarea lui Theodor Paleologu. Omul este un intelectual rafinat de primā clasā cu un discurs direct, elevat și debarasat de limbajul de lemn al majoritāții politicienilor. Ce s-o mai lungesc, Palologu este asemeni pianului Steinway cu placā de bronz al unei filarmonici cu pretenții.
Ce n-am înțeles, este de ce bāsiștii au simțit nevoia de a da imediat cu mucii în fasole, desemnându-l pe Mihai Neamțu în a-i fi purtātorul de grai al elegantului intelectual.

Mai pe înțelesul tuturor, Neamțu, în ciuda înaltei pregātiri pe care o are, a rāmas tot o ciubotā cu tocul în fațā, reușind a ieși în evidențā pe geamul de la baie când se rânjea la contestatarii matelotului în seara referendumului de demitere din vara lui 2012, sau atunci când îmbrācat în straie de popā rācnea ca disperatul cā minoritāțile sexuale distrug BOR-ul care reprezintā fundația, stâlpul și pavāza statului român. De fapt bāiatul āsta oscileazā între naționalismul exacerbat și extemismul religios, exact ca un taraf care trece de la o sârbā bātutā la cântec de jale, printr-o simplā bancnotā de 50 de lei agāțatā în vârful arcușului scripcarului șef.

De asta spun cā Paleologu este pianul Steinway, Neamțu este taraful, iar bāsiștii se așteaptā ca ei sā interpreteze concertul pentru pian și orchestrā în la minor – opus 16.
Dar n-o sā iasā! Taraful nu-i orchestrā simfonicā. Se vor convinge și pācat de pian, cā are placā de bronz!