Pareri

Serile Diasporei cu pensionarii ce n-au văzut vreodată Italia?

Am fost astăzi la Serile Diasporei. Foarte frumoasă scena, muzica de calitate şi câteva sute de oameni prezenţi. La un moment dat mi-am adus aminte că astea-s organizate pentru Diasporă. Bun. Mă uit în jur şi caut „Diaspora”. Băi eşti nebun? Îmi spun asta în gând şi privesc la persoanele de vârsta a 3-a care aveau un aport de minim 80% în public. Duduile astea-s întoarse de la căpşuni din Spania sau de la babele pe care le îngrijesc în Italia? Nu se poate.

Îmi întreb amicul despre titulatura evenimentului şi începe să zâmbească. „N-au găsit alt nume care să atragă dar nu e urmă de Diasporă pe aici. Diaspora e la terase, în concedii la mare şi la munte, la grătare cu familia pe ritmurile lui Salam. Aici sunt pensionarii cărora Veo le-a mărit pensia cu 100 lei anul ăsta”, spune el.

Serile Diasporei

O muzică ce ar trebui să o auzim mai des în spectacolele cu public prin oraş, o ambianţă liniştitoare spre deosebire de Street Delivery unde îţi duduia rock-ul în creier dar nu denumi aşa spectacolul că Diaspora n-a avut nici o legătură cu ce am văzut în seara asta. Duduile prezente şi aşezate cochet pe scaune sunt din altă „clasă” decât cele care trebuie să se reîntoarcă săptămâna viitoare la muncă peste hotare. Hai, să fim sinceri cu asta, Serile Diasporei erau în altă parte decât în faţa Palatului Administrativ. Duduile astea n-au văzut Italia decât în poze. 🙂