Pareri

„Eroul” de la Vamă, „Salvatore Javri”, luat la mişto de Raed Arafat!

„Salvatore Javri”, deja celebrul antrenor de înot din Bacău care a salvat o fată de la înec dar n-a ezitat să-i atace pe cei de la SMURD, care stăteau şi-i aplaudau vitejia, a fost luat la bani mărunţi de Raed Arafat.

Penibilul Javri nu s-a mulţumit cu salvarea fetei şi atât, a dorit ca epopeea misiunii să fie înţesată cu caracteristici de Batman şi scenarii de filme dramatice. Băcăuanii îl cunosc însă nu şi Arafat care, citind impresionantul articol în care chelia retardului pesedist strălucea mai mult decât textul, i-a explicat tembelului cam cum e treaba. Şi explicaţiile au fost pe pagina oficială a lui Raed Arafat, acolo unde i se explică faptul că dacă e cunoscător al înotului nu poate stinge un incendiu în caz că se întâlneşte cu o astfel de situaţie.

Mai jos aveţi textul integral în care Arafat îi dă două şuturi în fund directoraşului iubitor de licori „Bachus”.

Domnul cu poza ataşată a salvat o fată care era aproape să se înece la Constanţa. Pentru asta nu pot decât să-l felicit şi să-i mulţumesc!
Domnul însă s-a gândit să mai facă ceva şi anume să atace pe reţelele de socializare şi în media un echipaj SMURD aflat pe plajă că nu au intrat băieţii în apă să o salveze pe fată, apă despre care, chiar el salvatorul spune că era să-l omoare.
Ca să clarificăm, echipajele SMURD pe plajă nu sunt echipaje de salvamar. Aceste echipaje acordă primul ajutor inclusiv înecaţilor aduşi la mal de salvamar.
Nimeni nu poate pretinde că cineva care nu este pregătit să salveze un înecat să facă acest lucru numai ca să satisfacă dorinţele spectatorilor, ale mass-mediei şi ale domnului director de la CSM Bacău.
Într-un alt caz asemenator la Bucureşti, un paramedic SMURD a intrat în apa rece ca să salveze o persoană înainte că scafandrii să ajungă, însă paramedicul ştia să înoate şi decizia a fost a lui să facă acest gest eroic punându-şi viaţa în pericol din cauza temperaturii scăzute a apei atunci.
Obişnuinţa din ultima perioadă de a da în salvatori cu orice ocazie şi fără motive întemeiate va avea costurile ei în viitor. Noi transformăm încetul cu încetul meseria în care oamenii încearcă să salveze vieţi şi pentru a deveni salvatori într-o meserie riscantă şi neplăcută din punct de vedere social prin atacurile ieftine şi nejustificate care le adresăm salvatorilor fără motive întemeiate, iar jurnaliştii care fug după ştiri de senzaţie ca să le răspândească fără măcar să înţeleagă dedesubturile poveştii sunt printre primii vinovaţi în transformarea despre care vorbeam mai sus!

Si acum, iata explicatiile date de ISU Constanta care clarifica ce s-a intamplat si arata ca paramedicii SMURD nu au stat si au asistat ca spectatori. Oare cat costa sa fie intrebati si ei inainte de a publica afirmatiile domnului de la Bacau fara un pinct de vedere al celor criticati de acesta? 

“Precizări: 

Referitor la evenimentul care a avut loc in data de 23 august in statiunea Vama Veche, cand o tanara a fost salvata din mare de catre un cetatean, ISU Constanta face următoarele precizari :

La momentul producerii incidentului, paramedicii SMURD care incadreaza punctul de prim-ajutor și șenilata aflata pe plaja, executau misiuni specifice de patrulare in acea zona. 

Totodata, la fata locului se afla și un salvamar care pentru intervenția de salvare a tinerei in condiții de siguranta, a solicitat sprijinul unui alt coleg de al sau, aflat intr-o alta zona a plajei. De îndată, echipajul de pe șenilata s-a deplasat pentru preluarea acestuia. 

Între timp, un cetățean, martor al acestei situatii, a sărit in apele involburate ale marii, deși steagul roșu era arborat și semnala pericolul real pentru turiștii care s-ar fi aventurat in mare. 

Pana la sosirea salvatorilor, tânăra a fost adusă la mal și preluata de echipajul de prim-ajutor, stabilizată și monitorizata timp de o ora, aceasta refuzând, ulterior, transportul la spital. 

Pentru corecta informare a opiniei publice, facem precizarea ca paramedicii SMURD nu detin competenta intervenției la salvarea din mare a persoanelor aflate pericol de inec. Acestia acorda primul ajutor dupa ce persoanele respective sunt scoase din apa de către personalul specializat. “