Sondajul “Primar” Urban Bacău, interes pentru 10.000 de oameni. Surpriza? Lucian Stanciu Viziteu.

  •  
  •  

Acum o lună de zile am iniţiat un concurs în care am cerut opinii despre ce oameni ar vrea prietenii Urban Bacău în fruntea Primăriei. Mi s-au scris 32 de propuneri, care mai de care mai interesante şi am gândit o formulă cu care să putem pleca la drum. La vot.

Aşadar cei 32 au fost puşi în competiţie doi câte doi. Unii au început cârcoteala, au scris că am interese politice cu acest sondaj, ba că e un site “glumeţ” şi e neinteresant sondajul. Ce să vezi după vreo 3-4 zile de confruntări. Interes mare din partea celor care au început să-şi exprime opţiunea şi distribuiri făcute de senatori, deputaţi, europarlamentari şi partide politice. Interesul crescuse şi oamenii din partidele implicate au realizat că e de fapt un exerciţiu gratuit pus la dispoziţia lor.

Domnul Fenechiu m-a certat apoi am văzut că a înţeles ideea şi chiar a fost activ în ceea ce priveşte susţinerea concurenţilor din PNL. Apreciez şi respect asta. A fost un exerciţiu la care au putut participa şi pesedişti şi userişti şi penelişti şi independenţi. Oricine a vrut să voteze a putut să o facă şi degeaba au mai încercat unii să afirme că vreau să controlez cumva politicul băcăuan. Fals. În cadrul tuturor confruntărilor, eu personal am putut să votez o singură dată şi nu am îndemnat la vot în nici o direcţie.

Aşadar statistica finală arată cam aşa după 31 de confruntări: Un impact al sondajelor de peste 300.000 de oameni, circa 10.000 au participat măcar o singură dată la vot şi în finală au ajuns doi userişti. Nu mi-am dorit asta personal ci o confruntare între doi oameni din tabere diferite dar asta aţi votat voi, toţi cei care v-aţi dorit să aduceţi un aport la procentajul favoritului. A câştigat deputatul Lucian Stanciu Viziteu în confruntarea cu Sebastian Cernic.

Pagina Urban Bacău e o pagină publică la care acces are toată lumea, aşadar băcăuanii puteau vota contra USR sau pro Necula. Administratorii paginii nu i-ar fi putut opri şi nici nu puteau măslui sondajul pentru că facebook nu e corupt asemeni clasei politice actuale din România. Sondajele făcute de instituţiile abilitate sunt făcute pe un eşantion de 1.000 de cetăţeni. Noi am reuşit să îl facem pe un eşantion de aproape 10.000.

Normal că e bula aia pesedistă care nu i-a în seamă aceste sondaje sau poate că i-am ajutat cu acest sondaj să înţeleagă cam unde sunt. La firul ierbii. N-aş fi mizat pe Lucian Viziteu să ajungă “primarul Urban Bacău” dar nici pe consilierul PNL Daniel Miclăuş să fie cel mai bine cotat din partid. Întotdeauna vom avea parte de surprize plăcute sau neplăcute.

A fost fără discuţie un sondaj ce a antrenat multă lume şi lupta s-a dat de cele mai multe ori la “mustaţă”. Vom repeta sondajul la sfârşitul lunii noiembrie şi din nou în martie pentru a lua pulsul Bacăului în ceea ce priveşte primarul dorit. Până atunci, vă mulţumesc tuturor pentru participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *