Pareri

CL a aprobat realizarea a 14 km de piste de biciclete în Bacău. Şi? Visaţi în continuare.

Marţi, 20 august, în şedinţa de CL, consilierii au aprobat mai multe proiecte pentru realizarea a 14 km de piste de biciclete şi pentru modernizarea a 40 de staţii de autobuz din oraş. Proiectele fac parte din Planul de Mobilitate Urbană, ce se va realiza din fonduri europene.

Ceea ce nu se specifică în acest „anunţ copy paste” de vreo 8 luni încoa’ e faptul că el nu e finaintat deocamdată nici de naiba darămite de Fonduri Europene. Astea sunt doar nişte dorinţe, planuri şi proiecte pe care le tot pun la punct de aproape un an de zile şi pe care le aruncă din când în când în presa pupincuristă pentru că e momentul campaniei electorale şi atât.

Ele vor trebui aprobate de „n” instituţii, vor trebui consultate, analizate şi supuse atenţiei celor ce li se cer bani, adică UE, pentru ca peste ceva timp să înţelegem că de fapt nu s-au aprobat banii din motive ce nu ţin de administraţia locală. De fapt admninistratia locală are ZERO merite în ceea ce priveşte pistele de bicicletă virtuale desenate deocamdată pe planşe cu diferite culori la fiecare 6 luni. Piţi e fix roata de rezervă în visul ăsta. Se dau sume exacte şi kilometri din burtă fără ca UE să fi văzut măcar desenele ăstora. Ei o ţin langa cu „au votat”, „s-a aprobat” şi alte chestii ce n-au legătură cu realitatea.

Au fost aprobate deocamdată 3 trasee. Bun, şi? Ce se întâmplă mai departe? N-o să poţi traversa din Cancicov la Cascada cu pasajul ăla demn de Star Trek în secolul ăsta şi mai ales în Bacău. Aia e fantezie.

Ceea ce e important e ca absolut nimic nu e pe făgaşul viselor în devenire în ceea ce priveşte mult doritele piste, deşi ar fi extrem de normal să avem aşa ceva. La noi se poate doar două dungi în cele 30 de zile de campanie şi atât.

Am văzut şi revăzut desenele astea cu traseele minunate de zeci de ori şi zău că m-am plictisit. Nu vreţi voi să anunţaţi că s-a început construcţia lor şi să nu mai aruncaţi şerveţele umede în precampanii? Că dăunează grav PSD-ului care nici Insula nu o pot realiza la timp. Adică timpul promis de ei.

Despre cele 30 de staţii de autobuz devenite în ultimele 6 luni, 40, ce să mai spun. La 100.000 euro bucata facem suspendate, cu masaj şi heliport.

În şedinţa de CL au fost aprobate, deocamdată, trei trasee:

-Traseul CFR (Centru – Gara Bacău – Cartier CFR – Sala Polivalentă – CAEX/ Parc Industrial)

-Traseul Tineretului și Sportului (Parcul Cancicov – Stadion – Bazin de Înot – Universitatea ”Vasile Alecsandri” )

-Traseul Sud (Centru – Aeroport)

Amenajarea celor trei trasee, modernizarea spaţiilor verzi şi a staţiilor de autobuze vor costa 63,9 milioane de lei.

9 proiecte de 48 milioane de euro

Cele 9 proiecte, în valoare de aproximativ 48 de milioane de euro, ar putea schimba faţa oraşului Bacău. Scopul investiţiilor este de a avea un oraş mai „prietenos” cu locuitorii şi vizitatorii săi, dezvoltat urbanistic pe principii de durabilitate şi respect faţă de mediul înconjurător.